SEGRE

Puigdemont: "Catalunya és la millor cara d'Europa"

El parlament del president ha tancat la manifestació a Brussel·les

La capçalera de la manifestació.

Puigdemont: "Catalunya és la millor cara d'Europa"Mari Sancho

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont va dir aquest dijous al tancament de la manifestació independentista a Brussel·les que "Catalunya és la millor cara d’Europa". En una al·locució que va tancar una concentració que segons la Policia belga va mobilitzar 45.000 persones, Puigdemont va apel·lar directament al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, perquè "Europa s’adoni que encara pot jugar un paper" en la crisi catalana.

El president català cessat va dir a Juncker que "els que es manifesten sota del seu despatx (...) no són criminals, són demòcrates", i va preguntar al dirigent europeu si ha vist alguna vegada a Brussel·les "una manifestació com aquesta de suport a uns criminals", en al·lusió als dirigents independentistes. "Volem una Europa de ciutadans lliures, una que escolti els seus ciutadans, a més d’escoltar als Estats", va dir Puigdemont, que va tornar a retreure a la Unió Europea "donar suport" al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Puigdemont va cridar als presents a pronunciar-se a les urnes el proper 21 de desembre "per la llibertat i la dignitat", sense nomenar en concret la seua candidatura, "Junts per Catalunya", la qual cosa segons les últimes enquestes podria aconseguir un resultat ajustat respecte a la llista al capdavant d’ERC.

Abans d’ell va intervenir en el tancament de l’acte la número dos d’ERC, Marta Rovira, així com els altres quatre exconsellers processats que continuen a Brussel·les (Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluis Puig i Toni Comín).

Puigdemont es va unir a la manifestació "Europa, desperta", convocada per l’ANC i Òmnium, només al final de la marxa, per motius de seguretat.

tracking