TENIS COPA DE LA REINA

Espanya busca el seu cinquè Europeu sub-18 a Lleida

Per vint-i-setena ocasió, Lleida acollirà del 16 al 18 de setembre la Copa de la Reina de tenis femení sub-18, considerada el Campionat d’Europa de seleccions que de forma rotativa organitzen els tres clubs de la ciutat. Aquesta vegada li ha tocat el torn al Club Tennis Urgell, que ja va allotjar la fase final el 2011. Llavors Espanya, liderada per una desconeguda Garbiñe Muguruza, vigent campiona de Roland Garros, es va haver de conformar amb el subcampionat al perdre la final davant d’Ucraïna, un resultat que espera esmenar aquest cap de setmana.

Ahir es va donar la composició de l’equip espanyol, capitanejat per Antonio Capella i que estarà integrat per dos catalanes, l’olotina Júlia Payola, situada al lloc 955 de la WTA, i la barcelonina Guiomar Maristany, la 1210 del rànquing, a més d’Eva Guerrero, nascuda a Almeria i que figura en la posició 655 de la llista. El combinat estatal, que dijous vinent coneixerà el seu rival en la ronda de quarts de final, s’enfrontarà a les seleccions de Rússia, Itàlia, Moldàvia, Suècia, la República Txeca, Holanda i Hongria, aquesta última amb dos jugadors situades entre les 320 millors del rànquing WTA.

Joan Ignasi Garcia, delegat de la Federació Catalana de Tennis a Lleida, va destacar ahir en l’acte de presentació de la competició la força que té la marca Lleida en el tenis femení mundial. No en va suma ja gairebé trenta anys organitzant diferents fases de la Copa de la Reina, així com diverses eliminatòries de la Copa Federació, la Copa Davis femenina, l’última de les quals aquest mateix any.

El president del Club Tennis Urgell, Ramon Mestres, va incidir que l’esdeveniment, un dels més importants de base que se celebren a Europa, “és una gran oportunitat per veure les millors promeses”, que en un futur no gaire llunyà disputaran els tornejos de Grand Slam.

La competició arrancarà divendres que ve i l’entrada és totalment gratuïta.