CICLISME COMPETICIÓ

La Volta a Lleida, a punt

La Volta es va presentar ahir a la Paeria i es va firmar el conveni amb l’aportació de 50.000 euros.

La Volta Ciclista a Lleida, que tindrà lloc entre els dies 23 i 25, ja escalfa motors i ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va firmar amb el president del Club Esportiu Speed Republik i director de la prova, Sergi Escobar, el conveni de col·laboració pel qual la Paeria aporta 50.000 euros, dels aproximadament 70.000 que té com a pressupost la cursa (la resta són patrocinadors privats com Autansa i Ramon Vilella). D’aquesta forma, en garanteix la continuïtat.

La Volta a Lleida, que compleix aquest any la 59a edició després de desaparèixer el 2009 per problemes econòmics i recuperar-se el 2014, es disputa per primera vegada al setembre i no al juny, com estava previst, a causa de les obres que es portaven a terme a Gerri de la Sal, un dels llocs per on discorria.

Comptarà, com l’any passat, amb tres etapes i finalitzarà de nou en un escenari tan emblemàtic com la Seu Vella. La primera etapa partirà el dia 23, divendres, de Lleida i arribarà fins a Tremp, amb tres ports de muntanya i 161 quilòmetres de recorregut. La segona jornada, el dissabte 24, tindrà la sortida a la capital del Pallars Jussà i l’arribada a Lleida, en concret a l’avinguda Prat de la Riba després de 143 quilòmetres. Finalment, la tercera i última etapa, Lleida-Lleida, culminarà a la Seu Vella amb un atractiu recorregut. Segons el doble bronze olímpic Sergi Escobar, serà una etapa amb “un final espectacular pujant per Cavallers, passant pel Mercat del Pla i la Porta dels Lleons i acabant a la plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella”.

La participació serà d’una vintena d’equips i un centenar de corredors. L’alcalde de la capital del Segrià, Àngel Ros, va destacar que “tenim la voluntat que la Volta torni a estar dins del calendari internacional i ampliar el recorregut en la propera edició”, ja que està previst recuperar una o dos etapes d’alta muntanya.

S’ha de recordar que la Volta a Lleida va tenir l’any passat un impacte econòmic als hotels de la ciutat de 117.000 euros.