EL PITJOREL MILLOR

Patida novena victòria

L’Actel Força Lleida es retroba amb el triomf en un Barris Nord entregat per situar-se de nou colíder de la LEB Or || Nevels lidera la remuntada davant d’un Palma que va arribar a guanyar de 10 punts i que va fallar l’última possessió

Els dos equips i l’afició van guardar un minut de silenci per les víctimes de l’equip brasiler del Chapecoense.

L’Actel Força Lleida va mantenir l’instint guanyador que va recuperar fa tres dies a Marín per retrobar-se amb el triomf al Barris Nord després dels dos últims fiascos i sumar la novena victòria, les mateixes que en tota la temporada passada i que el tornen a situar colíder. Els de Borja Comenge, irregulars per moments, van saber patir fins a l’extenuació, remuntant deu punts al tercer quart per acabar guanyant un Palma que va tenir l’última possessió del partit per capgirar el marcador (73-72). L’arrancada va ser un duel anotador en tota regla, amb els atacs superant clarament les defenses (8-9). Un sol error per banda va motivar una igualtat que l’Actel Lleida va trencar de la mà de dos dels seus màxims anotadors, Nevels i Demétrio, que van firmar ells solets un parcial de 8-0, amb dos triples inclosos, que van donar una màxima renda de cinc punts (16-11). El Palma es va encomanar aleshores a un altre canoner, Zengotitabengoa, que amb el seu encert exterior va impedir que el quadre de Comenge se n’anés en el marcador. És més, els illencs van anar reduint el desavantatge fins a capgirar l’electrònic i arribar al primer descans amb avantatge de quatre punts (25-29), gràcies a una cistella de Frutos sobre la botzina de final de quart.

L’alegria anotadora del primer període, que segur que no va agradar a cap dels dos entrenadors, es va esfumar en un segon assalt molt més travat, en el qual els percentatges van caure en picat. En aquesta situació es va espavilar millor el Palma, que va treure profit de les pèrdues, algunes d’absurdes, dels lleidatans. L’Actel, que en el primer període havia depès gairebé únicament de l’encert de Demétrio i Nevels (van anotar 19 dels 25 punts), es va encallar en l’arrancada del segon assalt, tant que Comenge va haver de demanar temps mort quan només havien transcorregut dos minuts. I és que el Palma havia augmentat la renda a vuit punts després d’un parcial de sortida de 4-0. L’equip va evidenciar una lleugera millora de la mà de Feliu, que va anotar un triple afortunat, però els balears estaven còmodes i castigaven el més mínim error de l’Actel per incrementar la seua renda fins a una màxima de nou punts (34-43), reduïda a cinc al descans (38-43). La situació encara es va posar més lletja quan van tornar dels vestidors. En tot just dos minuts, el Palma es va situar deu gols a dalt davant d’un Actel que semblava atordit. Però un triple de Rubín de Celis el va despertar de cop i amb Demétrio de nou liderant la parcel·la ofensiva les diferències van anar caient fins que va capgirar el partit. I ho va fer amb una jugada final de manual, amb assistència picada de Nevels per a l’esmaixada de Demétrio (58-56) que va fer aixecar tot el Barris Nord. Començava un partit nou, però amb un Actel canviat. Comenge va tirar d’astúcia i va plantejar un últim quart amb constants canvis d’handbol, jugant en moltes ocasions amb tres petits al perímetre, o sense un center pur, situant Feliu de 4, i amb Nevels de referent. La tàctica li va donar molt bon resultat. Un parcial d’11-2, amb el nord-americà en actitud estel·lar, va donar a l’Actel la màxima renda en tot el partit, vuit punts (69-61) a quatre minuts per al final. Tot semblava indicar que la victòria aquesta vegada cauria, però el Palma, al qual els triples ja no li entraven, no es va rendir. De la mà de Zengotitabengoa i Bivià va anar reduint el desavantatge davant d’un Actel que va semblar que li tremolava la mà. Els fantasmes del matx davant del Gipuzkoa començaven a planar sobre el Barris Nord, i més després d’un parcial 0-4 dels mallorquins que va situar el marcador en un ajustat 73-72 amb només 35 segons per disputar-se. Comenge va demanar temps i a la tornada Demétrio volia fer el cop de gràcia però va errar el triple. Encara quedaven 18 segons i el Palma va tenir dos accions per guanyar, però ni Bivià primer ni Mockford sobre la botzina van encertar i finalment va caure el novè triomf.