EL MILLOREL PITJOR

Retorn al liderat

El Balaguer s’imposa a Alpicat amb gols de Genís (9’ i 49’) i Miki (86’) i se situa provisionalment dalt de tot de la taula || Els locals igualen després del descans un 0-2 en inferioritat numèrica, però els de la Noguera acaben enduent-se els 3 punts

Un jugador del Balaguer intenta desfer-se de la pressió d’un de l’Alpicat en el derbi d’ahir.

L’entrenador de l’Alpicat, Jordi López, va afirmar ahir després del derbi disputat davant del Balaguer que “malgrat els nostres errors en defensa” va quedar “satisfet amb l’esforç dels meus jugadors, que han sigut capaços d’igualar un 0-2 en contra en inferioritat numèrica i davant del líder de la categoria, que ha acabat jugant amb cinc defenses”. Segons López, “el Balaguer no s’esperava que juguéssim amb dos davanters i ho ha passat malament, especialment a la segona part”. L’entrenador local, que va lamentar que la seua defensa cometés errors en els tres gols aconseguits per l’equip visitant, va matisar que, des del seu punt de vista, el tercer gol dels de la Noguera “bé podria no haver pujat al marcador” ja que la jugada va ser “polèmica perquè el col·legiat ha pogut xiular des de fora de joc fins a falta d’Asier en el salt”. Finalment, López va lloar que els seus jugadors busquessin l’empat, malgrat comptar amb un jugador menys sobre la gespa i després del cop d’encaixar el tercer gol havent empatat els dos gols de Genís al 86. “Ho hem intentat fins a l’últim segon del temps afegit”, va concloure.

El Balaguer es va emportar el derbi lleidatà disputat ahir davant de l’Alpicat per un ajustat 2-3 i se situa com a líder provisional del grup II de Primera Catalana, a l’espera del que faci avui a les 12.00 hores el Santboià al camp del penúltim classificat de la categoria, el Rubí. El partit va començar de forma trepidant. Ja en el minut 3 Adrià va posar a prova el meta local, Fornós, que va desviar la pilota a córner. A la sortida d’aquest, Miki va rematar al segon pal, però entre Fornós i el travesser van desbaratar l’ocasió. L’Alpicat va reaccionar al minut 5. Garriga va estavellar al travesser una rematada forçada quan ja havia superat Alfred i, poc després, Toje va llançar un córner olímpic que a punt va estar de sorprendre el porter visitant, però el seu tret va topar amb la creu. Tot seguit arribaria el primer gol del matx. Adrià va aconseguir, mitjançant una gran acció individual, centrar des de la dreta a Genís que, malgrat l’oposició de la defensa local, no va perdonar i va fer pujar el 0-1 al marcador. A la següent jugada, Vendrell es va quedar sol davant d’Alfred, però el porter va evitar l’empat amb una bona intervenció. Malgrat la intensitat inicial, el ritme del partit va baixar en picat a partir del minut 10 i, encara que l’Alpicat va buscar amb insistència l’àrea rival, no va generar ocasions clares de perill. Qui sí que va poder ampliar el marcador va ser el Balaguer quan, al minut 41, Adrià va superar amb una vaselina Fornós, però Asier va tocar la pilota abans que entrés a la porteria i el col·legiat va anul·lar el gol per fora de joc.

Al segon temps, Genís va marcar el segon del seu equip i del seu compte particular en un contraatac del conjunt de la Noguera en el qual l’Alpicat va reclamar fora de joc (2-2, 49’). Amb aquest resultat, el partit es posava molt costa amunt per als locals, especialment quan es van quedar en inferioritat numèrica per l’expulsió de Brezmes, que va veure la segona groga al 75.

Tanmateix, quan pitjor pintava el partit per a l’Alpicat, els homes de Jordi López van oferir la seua millor versió. Garriga va retallar distàncies al 79 superant per alt Alfred i, al 83, una centrada des de l’esquerra de Garriga la va rematar Vendrell per aconseguir el gol de l’empat (2-2). Quan semblava que el derbi s’acabaria en taules, el visitant Miki va aprofitar un mal refús de la defensa local després de la sortida d’un córner per establir el definitiu 2-3.

a

Lpicat

L’entrenador del Balaguer, Jordi Cortés, va comentar després de la victòria d’ahir davant de l’Alpicat que “ha sigut el típic derbi, amb molta intensitat”, i va afegir que “hem tingut tenir el partit controlat durant gran part dels 90 minuts”. Tanmateix, va matisar que “l’Alpicat s’ha quedat amb un jugador menys al 75 i sembla que li ha servit per reaccionar perquè, mitjançant desplaçaments llargs de la pilota, han aconseguit empatar en dos accions afortunades”.

Cortés va assegurar que no donava crèdit al 2-2 que reflectia el marcador a falta de deu minuts per al final del partit, sobretot després de tenir-ne el control i tenir dos gols d’avantatge. “Ja vaig dir als meus jugadors que els partits al feu de l’Alpicat es fan molt llargs perquè el camp és molt petit i es pot arribar ràpidament a l’àrea rival per generar accions de perill.” Finalment, l’entrenador del conjunt de la capital de la Noguera va concloure que “per sort hem pogut marcar el gol de la victòria a la sortida d’un córner”. Amb aquest resultat, el Balaguer posa pressió al líder, el Santboià, que juga avui a Rubí.