Golejada de líder

La Selecció, en què van ser titulars els blaugranes Piqué, Alba, Busquets i Iniesta, venç sense problemes Israel i es manté al capdavant del grup, empatada amb Itàlia || Van marcar Silva, Vitolo, Diego Costa i el madridista Isco, el qual pretén el Barça

Els jugadors espanyols celebren un dels gols.

La selecció espanyola va firmar una nova golejada com a local en el seu camí del Mundial de Rússia 2018 i va agafar amb força el lideratge de grup davant de la pressió d’Itàlia, després d’empetitir la tercera via, Israel, que va despertar del somni amb gols de David Silva, Vitolo, Diego Costa i Isco.

Espanya es jugava el Mundial, encara que per moments no es notés en l’ambient d’un estadi El Molinón amb una pobra entrada, i va respondre amb un plàcid triomf en un partit en el qual sempre va posar actitud i pegada. La baralla amb Itàlia pel lloc d’accés directe a Rússia 2018 no permet concessions ni respirs.

Espanyols i italians igualen a 13 punts al capdavant del grup a la recerca del pas directe al Mundial

Puntuar era l’objectiu de la selecció hebrea, que va pecar d’excessiu respecte a la Roja pel seu recent passat brillant. Quan la pilota va arribar a Eran Zahavi va parlar un altre llenguatge. Amb el joc directe amb què arribava com a carta de presentació i que ja des del començament es va convertir en dos línies juntes a pocs metres per intentar mantenir-se dret davant de l’atac espanyol.

D’associacions entre Thiago, Iniesta i Silva no pot sortir res de dolent, però calia treballar en el replegament defensiu per evitar sorpreses. Als dos minuts ho va demostrar Zahavi amb el seu primer xut a De Gea.

El domini era espanyol. Thiago començava a provar el porter que substituïa el titular Dudu Goresh, baixa per sanció. Ofir Marciano s’aliava amb la fortuna en un potent xut que repel·lia el travesser i Vitolo no controlava per marcar el rebuig.

Va començar vertical Espanya, però sense trobar Diego Costa, en una ratxa magnífica al seu club que desitja traslladar a la selecció.

Sense Hemed al camp, l’home que calia vigilar era Zahavi, que marxava de Piqué amb una autopassada i l’obligava a reaccionar ràpid llançant-se a la gespa per tapar l’espai al xut quan es plantava en un cara a cara amb De Gea.

Res millor que un gol per evitar qualsevol situació de nerviosisme en un partit en el qual estaven obligats a guanyar.

Va aparèixer Jordi Alba, que va ser un turment continu amb les seues pujades per a la defensa israeliana. De la passada amb túnel a Silva va sortir el gol amb xut creuat d’un jugador aliat al gol com a internacional. Cinquena diana amb Lopetegui com a seleccionador i 29 en total igualant Fernando Hierro com a quart artiller històric.

Va trigar a assimilar el cop Israel i Espanya es divertia entre ruletes i cops de taló, triangulacions de qualitat, però sense rematades a porta. Es va sentir tan superior que va aixecar el peu de l’accelerador i això sempre pot costar car en el futbol actual. Iniesta no trobava porta després d’una passada enrere de Silva, Vitolo perdonava amb Carvajal sol per marcar i Zahavi tornava a generar desequilibri en un nou avís que precedia l’aturada de la nit.

Quedava un minut per al descans quan Zahavi treia una passada mesurada que rematava amb un bon cop de cap Refaelov. L’estirada de De Gea en una reacció atapeïda de reflexos va ser magnífica, traient la pilota a córner.

De l’empat a la sentència van passar segons. Abans del descans Thiago va veure el moviment de desmarcatge de Vitolo, que va creuar davant de la sortida de Marciano. El porter va tocar la pilota amb una mà, però no la va frenar prou perquè no entrés a la porteria.

Es presentava una segona part en la qual Espanya havia de decidir entre divertir-se o guardar forces. Va optar per la primera opció, sent propietària total de la pilota i buscant accions de perill davant d’un rival que, sense enfonsar-se, va estalviar esforços.

El treball de Diego Costa va trobar el premi del gol que sempre el calma. Va perdonar una clara ocasió després d’un gran centre de Vitolo i no va desaprofitar un córner de Thiago per firmar el tercer. Va picar la pilota amb el cap dins la xarxa.

Amb la tranquil·litat d’haver deixat el seu segell, va ser generós la resta del partit. En una bonica assistència, Silva la va enganxar contra el pal de l’esquerra. I la fusta també frenava la rematada de cap de Gershon, però De Gea no podia fer res davant del gol de l’honor de Refaelov, que va afusellar a dalt.

Entraven jugadors amb gana de relleu a Espanya. L’afició acomiadava dempeus Iniesta, l’heroi etern de Johannesburg i el que es perfila com el seu hereu en estil de joc i és pretès pel Barça, Isco, va firmar el fermall amb un xut marca de la casa. Va col·locar el cos cap a un costat i va xutar cap a l’altre amb un toc que va enganyar tothom.

D’aquesta manera, la selecció espanyola, amb tretze punts, amplia d’un a quatre els punts d’avantatge sobre la selecció d’Israel, número 56 del rànquing FIFA, per oblidar l’últim partit de seleccions a El Molinón, que es va saldar amb un 1-1 entre Espanya i Finlàndia l’any 2013. Itàlia, que va superar 2-0 Albània, es manté empatada al capdamunt de la taula amb l’equip espanyol.

Lopetegui: “Hem fet molt bé les coses davant d’un bon rival” Julen Lopetegui es va mostrar molt satisfet amb el partit d’Espanya. “Estem contents, l’objectiu principal eren els tres punts i els hem tret. A més, creiem que hem fet molt bé les coses i per això hem superat clarament un bon rival”, va comentar el seleccionador espanyol. Sobre Andrés Iniesta, que va substituir al minut 70 per Isco, Lopetegui va reconèixer que va ser per “aviciar” el blaugrana. “És un jugador que últimament no juga gaires minuts amb assiduïtat”, va explicar.