FUTBOL

El Madrid, campió de la Champions

Derrota per 1-4 a la Juventus a Cardiff i ja acumula dotze Copes d’Europa, la segona consecutiva

El Madrid, campió de la ChampionsEFE

El Reial Madrid s’ha proclamat campió d’Europa per dotzena vegada després de superar a la final, disputada a l’estadi Millennium de Cardiff, a la Juventus (1-4), gràcies a una bona segona part i a l’aparició de Cristiano Ronaldo, autor de dos dels gols. Casemiro i Marco Asensio han arrodonit el marcador. El Madrid, que també va guanyar l’any passat, és el primer equip que revalida el títol en l’actual format de la competició.

El Madrid, que ha guanyat 12 de les 15 finals que ha disputat en la màxima competició continental –sis de sis en l’actual format– s’ha imposat a un rival que únicament havia encaixat tres gols en aquesta competició. L’equip italià només ha plantat cara durant els primers 45 minuts. La competició ha tornat a donar-li l’esquena a l’equip italià, que ja va perdre amb el Madrid fa 20 anys i que ha perdut set de les nou finals que ha disputat.

Cristiano Ronaldo ha obert el marcador als 20 minuts i tot i que Mandzukic ha empatat set minuts després, la superioritat blanca s’ha posat de manifest a la segona meitat amb els gols de Casemiro (61), Cristiano Ronaldo (64) i Marco Asensio (90), que ha deixat el definitiu 1-4.

Per la seua part, Zinedina Zidane ha guanyat la seua tercera Champions amb el Madrid, la segona com a primer entrenador, a què s’afegeix una altra com a jugador.