MOTOCRÒS CAMPIONAT D?ESPANYA

Espectacle a Bellpuig

José Butrón, Iker Larrañaga, Mario Lucas i Gerard Congost van dominar la primera jornada de l’Estatal || És la cinquena prova puntuable per al certamen

José Butrón ahir durant els entrenaments en els quals va dominar la categoria Elit MX1.LLUIS LLURBA

José Butrón, Iker Larrañaga, Mario Lucas i Gerard Congost van dominar la jornada d’ahir a Bellpuig. El Circuit de Motocròs de Catalunya de Montperler a Bellpuig acull aquest cap de setmana la cinquena prova puntuable per al RFME Campionat d’Espanya de Motocròs 2017. Ahir dissabte es va donar el tret de sortida a aquesta nova cita del certamen estatal amb la disputa dels entrenaments lliures i cronometrats, a més de les primeres mànegues per als pilots de MX125 i MX85.

En la categoria reina el pilot de KTM José Butrón va aconseguir el millor temps davant del també mundialista Ander Valentín (Honda) i dels pilots Yamaha Ausió Alonso Sánchez i Jorge Zaragoza. Aquest últim reapareix a Bellpuig després de patir una lesió que l’ha tingut lluny dels circuits durant gairebé tres mesos.

A més dels entrenaments lliures i cronometrats es van disputar les primeres mànegues en MX125 i MX85

Butrón aspira al traçat lleidatà a recuperar el liderat de la categoria, actualment en mans d’Ander Valentín, després d’haver patit diversos contratemps en aquest campionat.

En els lliures Butrón va ser dissetè, en una sessió que únicament tenia com a objectiu analitzar i estudiar el circuit. En els cronometrats, l’actual campió d’Espanya va posar fil a l’agulla i es va adjudicar la pole position davant de Valentín, que havia liderat bona part de la sessió.

Per la seua banda, Iker Larrañaga es va mostrar intractable en Elit-MX2. El pilot mundialista va ser el més ràpid tant en els entrenaments lliures com en els cronometrats a bord del seu Husqvarna. Carlos Fernández Macanás (Husqvarna) va ser segon i Simeó Ubach (KTM) tercer.

En la primera mànega d’aquest cap de setmana, Mario Lucas (Husqvarna) es va emportar la victòria en MX125 al davant de Pablo Naert (KTM) i David Jiménez (KTM).

Entre els més joves, el millor en MX85 va ser Gerard Congost (Kawasaki), que va aconseguir la victòria després de la disputa de la primera mànega de la cursa.