FUTBOL INTERNACIONAL

Morata evita la primera derrota de l'era Lopetegui

Reina va fallar en els gols colombians i Piqué va tornar a ser xiulat pel públic

James Rodríguez porta la pilota davant d’Iniesta, que va ser el capità i va jugar només la primera part.EFE

Espanya i Colòmbia van empatar 2-2 en una nit amarga per a Pepe Reina, que va fallar en els dos gols del conjunt de José Pekerman en un duel marcat per l’exhibició de James Rodríguez, atenuada per l’empat d’Álvaro Morata en l’últim sospir. Espanya i Colòmbia van disputar un partit estrany, ple de detalls. Per moments no va semblar un amistós. Hi va haver molta intensitat per les dos parts, molts pals innecessaris i ganes de diversos jugadors de buscar una reivindicació. Aquest va ser el cas de James, que la va aconseguir.

Però el xoc, com tots, va tenir una vigília. I com passa amb Espanya últimament, el dia abans va estar marcat per un tema relacionat amb Piqué. En aquesta ocasió, els càntics del defensa del Reial Madrid Dani Carvajal durant la celebració de la Lliga contra el central del Barcelona i l’entrevista que va concedir aquest en la qual tornava a parlar del Reial Madrid, van encendre de nou la metxa.

El seleccionador espanyol va fer molts canvis després del descans pensant en el partit davant de Macedònia

L’embolic ja estava muntat i el partit va començar amb els focus posats sobre Piqué. Hi va haver divisió d’opinions, però clar, els xiulets s’amplifiquen en un estadi. Cada pilota que tocava, una xiulada.

En una altra dimensió van quedar altres històries, com l’alineació de Julen Lopetegui, amb sis jugadors menys habituals per donar minuts a gairebé tots abans de la important cita de Macedònia de diumenge. Encara que el duel va començar amb poc ritme, a poc a poc Espanya es va anar entonant al ritme de David Silva. Després del gol d’aquest esperonat per un elèctric Pedro, va aparèixer el primer error de Reina, que va donar vida a Colòmbia. Una mala sortida va permetre a Cardona empatar amb una vaselina que no va poder evitar Piqué.

Una altra mala sortida de Reina va servir a Falcao per fer l’1-2 després d’una centrada magnífica de James des del córner. Al final, Morata va evitar una victòria de prestigi de Colòmbia el dia en què Piqué va tornar a ser xiulat, en què Reina va fallar, en què James es va reivindicar i en què després de dècades li van robar a Manolo el seu bombo.

Lopetegui: “Crec que hem estat superiors i ells, molt efectius” El seleccionador Julen Lopetegui va afirmar que va ser “un partit davant d’un gran equip. Crec que hem estat superiors però ells han estat molt efectius”. Segons Julen Lopetegui, “la sensació és molt positiva, ja coneixíem la selecció de Colòmbia. És cinquena en el rànquing mundial. Ha estat un partit molt complicat. Disposa de molt bons futbolistes. S’ho han pres molt seriosament i ens han obligat a fer bé les coses. Han marcat el 2-2 en el moment més complicat”.