El Borges, campió amb èpica

Va marcar el gol de la victòria en l’última jugada del partit per aixecar la Copa Catalunya Amateur || Va acabar amb dos expulsats en un matx molt dur i amb una mala actuació arbitral

La plantilla del Borges posa amb el trofeu de campió de la Copa Catalunya Amateur.FCF

El Borges es va proclamar campió de la Copa Catalunya Amateur (3-2) vencent amb èpica, en l’última jugada del partit, un dur Parets del Vallès, en un matx excessivament aspre en el qual l’equip local va acabar amb 9 jugadors sobre el camp i en què l’actuació arbitral va perjudicar en especial el conjunt de Joan Roca. Malgrat les adversitats, el Borges va dominar tècnicament i no va abaixar els braços en cap moment.

El partit es va posar de cara al minut 11, quan Joel va aconseguir l’1-0 d’un xut de falta de forma magistral. Després d’uns minuts de domini altern, el Borges es va quedar amb un jugador menys per l’expulsió, després de veure la segona groga, del capità Arnau Setó. A conseqüència d’això, el Parets es va llançar a l’atac i va aconseguir l’empat de penal, quan el temps afegit ja s’havia esgotat (1-1). A la segona part, el Borges es va apropiar el centre del camp i, al minut 52, va arribar el gol de Gerard Tió a l’enllaçar un xut després d’una gran jugada col·lectiva (2-1). Al minut 67, el defensa Roger Pelegrí va ser expulsat arran d’una entrada, per la qual cosa el Borges es va quedar, faltant més de vint minuts, amb nou jugadors. Aquesta situació la va aprofitar el conjunt vallesà, que faltant cinc minuts per al final va aconseguir empatar amb un gol de Martínez des de fora de l’àrea (2-2). Quan semblava que el títol es resoldria als penals, l’èpica va aparèixer a les botes d’Eudald Recasens a l’última jugada del partit per rematar el Parets i proclamar campió el Borges (3-2). Ja no hi va haver més temps. Èxit històric per al Borges.

El Borges va aconseguir el gol de la victòria després de jugar vint minuts amb 9, al ser expulsats Arnau i Pelegrí

A més, durant els lliurament de trofeus, alguns visitants haurien increpat i insultat els del Borges. Sobre el partit, Roca va destacar que “hem sigut superiors i hem lluitat molt estant en inferioritat numèrica”.

El capità lleidatà, Arnau Setó, que va ser expulsat abans del descans, va destacar l’assoliment aconseguit coincidint amb el centenari de l’entitat, celebrat fa menys de dos setmanes, en la que va dir ser “la millor temporada de la història del Borges”.

Joan Roca denuncia una agressió durant la invasió de campL’entrenador del Borges, Joan Roca, va denunciar una agressió durant la invasió de camp posterior al tercer gol del Borges, amb la qual va finalitzar el partit proclamant-se campió el conjunt de les Garrigues. Pel que sembla, Roca hauria rebut un cop a la cara presumptament per un jugador visitant enmig de la confusió, prova de la duresa i la tensió amb què es va desenvolupar tot el matx.