BÀSQUET EUROBÀSQUET

Lluitaran per la medalla

Marc Gasol va ser el millor del partit i va liderar el triomf d’Espanya.

Marc Gasol va ser el millor del partit i va liderar el triomf d’Espanya.EFE

La selecció espanyola de bàsquet disputarà la desena semifinal consecutiva en un Eurobàsquet després d’imposar-se ahir a Istanbul davant d’Alemanya (72-84), un rival que va aconseguir resistir fins que Marc Gasol va irrompre de forma estel·lar i va liquidar el duel amb 18 punts al tercer quart. El pivot de Sant Boi va completar un espectacular doble-doble (28 punts, 10 rebots i 37 de valoració) i va classificar Espanya per al penúltim esglaó, que disputarà demà (20.30 hores) amb Eslovènia, que va derrotar també ahir Letònia (103-97). El seu germà Pau (19) va ser el seu millor aliat i entre els dos van neutralitzar Dennis Schröder (27 punts, 8 assistències). I això que Espanya va protagonitzar el seu pitjor inici de partit del torneig i va tardar tres minuts i mig a anotar la primera cistella, que va arribar després de fallar sis tirs seguits. Un 11-2 negatiu de sortida que va aconseguir esmorteir gràcies al poder ofensiu dels Gasol, els únics capaços d’anotar amb samarreta roja durant gairebé tot el primer parcial. Després del lògic temps mort de Sergio Scariolo, va ser el gran de la família Gasol el que va agafar la responsabilitat amb 8 punts seguits que van sufocar l’arrancada del rival (13-10, min.6). Els punts van anar arribant amb comptagotes fins que Espanya es va avançar per primer cop en el marcador amb un triple estratosfèric de Sergio Rodríguez (27-32, min.17), tot i que al descans el partit estava igualat (33-34). Schröder va tornar a posar els seus al davant (47-43), però llavors va arribar Marc per agafar la batuta. El pivot va completar un tercer quart d’escàndol: 18 punts, 12 dels quals en menys de tres minuts i tres triples inclosos, per liderar el parcial de 3-19 amb què va destrossar el duel (50-62). Schroeder es va tornar més individualista i Espanya va saber navegar amb mà ferma cap a la victòria, cap a les semifinals i cap a la lluita per les medalles per desè any consecutiu.