Paulinho decideix

El brasiler va fer de Messi i va rescatar el Barça a Getafe per completar la remuntada i augmentar a set punts l’avantatge sobre el Madrid || La sortida de Denis Suárez va ser clau en la reacció dels blaugranes, que van perdre Dembélé per lesió als 25 minuts

Paulinho, que va entrar a la segona meitat, celebra el seu primer gol amb la samarreta del Barça i que va donar els tres punts a Getafe.EFE

L’aparició de Denis Suárez a la segona part, després de substituir Andrés Iniesta, va empènyer el Barça cap a la victòria (1-2) en un xoc que va resoldre un altre teòric suplent, el brasiler Paulinho, quan faltaven set minuts per al final i que va deixar el Barça més líder i a set punts del Madrid, que avui visita Anoeta.

Ernesto Valverde, a diferència del que es preveia, no va fer rotacions més enllà del relleu al lateral dret amb l’entrada de Sergi Roberto per Semendo. La resta, els mateixos que van golejar la Juventus dimarts. No obstant, els blaugranes no van poder dominar un xoc d’anada i tornada marcat per la primera titularitat de lliga d’Ousmane Dembélé, que va haver de marxar lesionat a la primera meitat per una lesió muscular als isquiotibials de la cama esquerra. En el seu lloc va entrar Deulofeu, que tampoc va tenir el dia i va abusar del dríbling en molts moments.

El Getafe no va deixar que Messi intervingués, però va tenir dos ocasions i va fer la passada de gol a Paulinho

Amb Markel Bergara i Arambarri molt pendents de Messi i Djené a sobre de Luis Suárez, els del Getafe van aconseguir desactivar la circulació del Barcelona i generar perill al contraatac i en jugades a pilota aturada. D’aquesta manera va arribar el gol del nipó Shibasaki. Bergara va aprofitar una falta frontal per assistir de cap el japonès, que es va inventar una volea des de fora de l’àrea impossible per a un Ter Stegen que encara no havia rebut gols en Lliga.

Amb el Barça donant una imatge d’impotència i patint a cada atac blau, Messi va mirar de rescatar els seus al límit del descans. L’argentí va obligar Vicente Guaita a realitzar una espectacular parada amb un xut de falta molt perillós que entrava per l’escaire. Malgrat tot, a la segona meitat, el joc del Barça va canviar, especialment amb l’entrada de Denis Suárez. Valverde va encertar amb el canvi. El gallec va ser fonamental en la transformació blaugrana. La seua sortida va imprimir més caràcter a l’equip i, als 17 minuts de la represa, ell mateix es va encarregar d’empatar amb un bon xut des de dins de l’àrea arran d’una gran jugada de Sergi Roberto.

El gol no va deixar grogui el Getafe, que poc abans va perdre el seu heroi per lesió. Shibasaki va ser substituït per Álvaro Jiménez i els homes de Bordalás van seguir a la seua, amb contraatacs perillosos amb què intentar rematar l’equip de Valverde. En un d’aquests, Fayçal Fajr hauria pogut fer el 2-1 a menys de deu minuts per al final, però el centrecampista francomarroquí va topar amb el pal en un xut des de dins de l’àrea que va ser el preludi del gol del Barcelona. Del 2-1 es va passar a l’1-2 en un sospir i Paulinho, que pocs minuts abans havia saltat al terreny de joc en un altre encert de Valverde, va donar la victòria a l’equip, curiosament, al contraatac.

L’internacional amb la canarinha, després d’un servei entre línies de Messi, va aguantar el xoc de Djené dins l’àrea i va definir amb potència i creuat per marcar el seu primer gol amb l’elàstica barcelonista. Una diana que manté el Barça amb ple de victòries a la Lliga i que li permet ampliar a set punts l’avantatge sobre el Reial Madrid, que avui té una complicada visita a Anoeta davant de la Reial Societat, colíder de Primera divisió.