Kilian Jornet venç amb un temps rècord a Escòcia

Va completar 55 km i 4.750 metres de desnivell en menys de 6 hores i mitja || Va tornar a guanyar després de ser segon a la UTMB

Kilian Jornet, ahir, en el moment de cobrir els últims metres abans de meta.

Kilian Jornet, ahir, en el moment de cobrir els últims metres abans de meta.BIEL RÀFOLS

Kilian Jornet es va imposar ahir a la Salomon Glen Coe Skyline amb un temps de 6:25:40, amb el qual va establir un nou rècord en una de les proves més tècniques i dures del calendari de les Sky Extreme Series. Amb aquest temps, Jornet va superar els 55 km i 4.750 m de desnivell positiu amb què comptava el circuit, que va discórrer per les Highlands escoceses. En el primer tram de la carrera, l’atleta lleidatà era el quart integrant del cap de cursa, juntament amb Jonathan Albon, Alexis Sévennec i Bhim Bahadur Gurung, situació que es va mantenir en el segon tram, que els va portar fins al punt més alt del recorregut, Bidean Nam Bien (1.150 m). En l’últim tram, Jornet i Albon aconseguien un lleuger avantatge sobre el grup capdavanter i, a l’última baixada, el lleidatà es va escapar del britànic i va arribar a la meta amb un marge de sis minuts.

Després de la victòria, Jornet es va mostrar molt content pel resultat i va dir que havia estat “una carrera espectacular, molt tècnica durant tot el recorregut i amb trams de grimpar, que al final és el terreny que entreno normalment i en el qual més m’agrada córrer”.

L’atleta arribava a la prova tot just dos setmanes després de finalitzar en segon lloc la Ultra Trail Mont Blanc, de 170 quilòmetres. Aquesta setmana, Jornet tancarà la temporada tornant a la seua terra per córrer la Salomon Ultra Pirineu en la modalitat de marató.