Sòlid triomf del Borges Blanques

Supera el Rapitenca i escala fins a la zona mitjana || Primera victòria com a local per al conjunt de Joan Roca

El Borges es va mostrar fort en defensa, sense que el Rapitenca tingués ocasions clares.AMADO FORROLLA

El Borges va aconseguir ahir la primera victòria com a local davant del Rapitenca (2-0) en un partit molt complet dels locals, que escalen posicions i s’escapen així de la zona més perillosa. La primera meitat va ser intensa, amb dos equips ben posicionats sobre el camp, però sense que cap dels dos aconseguís imposar el seu joc. Els lleidatans es van atansar per primera vegada als sis minuts, però de manera molt tímida, com els visitants poc després. L’inici va donar pas a un intercanvi de cops, en què el Rapitenca va tenir més protagonisme. En el minut 36, el Borges va aconseguir avançar-se en el marcador, però el col·legiat va assenyalar un fora de joc previ molt discutible i els de les Garrigues es van desprendre del domini visitant amb dos ocasions més, que van arribar en dos córners. Tanmateix, el primer temps va acabar amb l’empat inicial.

Tot just començar el segon, el Borges va tenir una gran ocasió a les botes d’Aitor i el Rapitenca va respondre amb una altra, que va salvar Xammar amb una gran parada. Els locals van avançar les línies, buscant el gol, i als 53 minuts van trobar el premi. Pijuan va disparar des de fora de l’àrea i el porter visitant no va poder aturar una pilota que es va convertir en l’1-0. Dos minuts més tard, els lleidatans van estar a punt d’anotar el segon, però el visitant Adri va treure el cuir sota els pals, quan ja es disposava a entrar una vaselina amb firma d’Aitor. El Rapitenca es va veure incapaç de frenar l’empenta dels lleidatans i només quan faltaven set minuts per al final van aconseguir posar en perill el resultat, amb un xut que el porter local Xammar va tornar a rebutjar de forma sensacional.

Al minut 85 va arribar una de les millors notícies del matx, ja que Montoy va reaparèixer amb la samarreta del Borges després d’haver-se recuperat d’una lesió que arrossegava des de la temporada passada. Quan tot semblava indicar que el partit acabaria amb l’1-0 de Pijuan, va arribar el segon per al conjunt que dirigeix Joan Roca. Una gran combinació dels jugadors locals va arribar a Gerard, que va transformar l’ocasió en el 2-0 definitiu. El Rapitenca no va tenir temps de reaccionar i els tres punts es van quedar a les Borges Blanques, després que els lleidatans firmessin un sòlid partit, especialment a la segona meitat. El conjunt de les Garrigues tindrà l’ocasió de continuar escalant posicions diumenge davant del Sant Ildefons.