EL MILLOREL PITJOR

Tercer quart letal

Un parcial de 24-3 en el penúltim assalt sentencia la tercera victòria de l’Actel, la primera a casa || Ogungbemi, que va acabar amb dobles figures, va liderar un triomf col·lectiu

Mike Feliu, que va ser precís sota el cèrcol, pressionat pels donostiarres Portalez i Bulic.LLEONARD DELSHAMS

L’Actel Força Lleida va tornar a donar una lliçó de joc coral per sumar la tercera victòria de la temporada, la segona de forma consecutiva i la primera al Barris Nord. Va guanyar el Sammic Azpeitia per 76-65, en un partit que es va trencar al tercer quart amb un parcial escandalós de 24-3 que va situar la renda en 24 punts.

L’Actel va sortir amb una consigna molt clara, imprimir un ritme alt i córrer al contraatac, com va demanar Borja Comenge la vigília. Des d’una bona defensa, que va curtcircuitar l’ofensiva basca, provocant fins a cinc pèrdues de pilota durant el primer quart, l’Actel va passar a doblar el rival en el marcador a dos minuts del final del període (16-8). Mbaye imposava la seua llei sota els cèrcols i Djukanovic i Hermet llançaven les contres. L’única pega eren els triples, que ahir no van voler entrar fins ben entrat el tercer quart (0 de 9 a la primera part).

El joc desplegat en diverses fases, sobretot en el tercer quart, i la direcció mestra d’Ogungbemi

Al contrari que el conjunt donostiarra, que va consolidar precisament la remuntada des dels 6,75. Això i l’encert de Gulic, que va portar de corcoll tota la defensa lleidatana en el segon període. Els seus vuit punts gairebé consecutius, units als triples de Zubizarreta, Ander García i De Ciman van provocar el primer temps mort local. L’avantatge, que havia estat de vuit punts, s’havia esfumat en un tres i no res superat l’equador del quart i l’Azpeitia tornava a enviar (24-26). Un parcial de 6-15 evidenciava els problemes en atac de l’equip de Borja Comenge, que llavors ja havia utilitzat gairebé tota la seua banqueta, inclosos els vinculats Lafuente i Stankevits. Una acció de 2+1 de Jarred Ogungbemi, el més entonat dels lleidatans al costat de Mbaye, va tallar la sagnia i va donar una certa tranquil·litat a un equip que va arribar al descans guanyant per tres punts (33-30), després d’un parcial final de 4-0.

A la represa, la situació va canviar radicalment. L’Actel, que havia perdut l’espurna de l’arrancada de partit, la va recuperar en un tercer període letal, en el qual va passar per sobre d’un Azpeitia grogui. Un parcial de 9-0, amb Mbaye i, sobretot, Djukanovic com a estilets, va situar l’avantatge per sobre dels deu punts (42-30). Però aquí no va acabar el vendaval local. Després de gairebé 23 minuts de joc, van arribar per fi els triples, i ho van fer per partida doble. Martí, primer, i com no, Djukanovic, després, van torpedinar el cèrcol rival per incrementar encara més l’avantatge, que ja era de 16 punts (48-32, m. 24). El parcial llavors era de 15-2, que encara s’engreixaria més fins a un escandalós 24-3, que permetia a l’Actel dominar per 24 punts quan encara faltaven tres minuts per al final d’un tercer període colossal.

El partit semblava sentenciat, però l’Azpeitia, que només havia anotat des de la línia de personal en els set minuts de tercer quart, va apel·lar a l’orgull i no es va donar per vençut. Un parcial final de període de 0-8 li va enganxar al partit i, un altre de 0-6 en l’arrancada de l’últim assalt (un global de 0-14), va posar en alerta a l’equip de Borja Comenge.

Els percentatges en el tir havien baixat alarmantment a les files lleidatanes i el Sammic, en canvi, s’havia encoratjat i amenaçava amb una de remuntada. Però l’Actel va abaixar els fums al quadre donostiarra de cop. Veient les dificultats que tenia des del perímetre, el Força Lleida va posar pilotes als seus pivots, i allà va acabar el partit. Mike Feliu, que ahir va jugar més en posicions interiors que en el perímetre, va anotar dos cistelles seguides en el seu habitual joc d’esquena, i Mbaye, un altre dels destacats, va ajudar per situar la renda en 14 punts (63-49).

Per si quedava algun indici de remuntada a l’Azpeitia, una tècnica a Gulic –Ogungbemi va transformar el tir lliure–, un triple de l’homenatjat Juampi Sutina i una jugada de 2+1 del mateix base canadenc –ahir va acabar amb dobles figures– van liquidar definitivament el partit. Van assegurar la tercera victòria de la temporada, la segona consecutiva d’un Actel que pràcticament va acabar el partit amb més jugadors vinculats de l’Alpicat (Bergadà, Vinós i Stankevits) sobre la pista que del primer equip.