BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí recupera el somriure

Guanya a Zamora malgrat les baixes i l’empenta final de les locals, i sumen el tercer triomf de la temporada || Les de l’Alt Urgell van anar sempre al davant gràcies a un gran primer parcial

Andrea Vilaró, que tornava a l’equip, defensa Lina Pikciute, jugadora del Zamarat.LA OPINIÓN-EL CORREO DE ZAMORA

El Cadí la Seu va recuperar ahir la seua millor versió i va sumar la tercera victòria de la temporada a l’imposar-se a la pista del Zamarat (66-74), en un partit que va dominar des del principi però que se li va acabar complicant a la recta final. L’equip de l’Alt Urgell, que va recuperar Vilaró, va ser molt efectiu en atac des dels primers compassos, davant d’un Zamarat minvat també per les baixes. Bernat Canut no va poder comptar ni amb Bahí ni Pujol, però les lleidatanes van saber suplir aquestes absències multiplicant les seues prestacions. Així, amb el 13-20, el tècnic local va haver de demanar el primer temps, també per dosificar l’esforç de les set jugadores. Tanmateix, l’empenta lleidatana es va traduir en un primer parcial que va acabar amb el Cadí 10 punts a dalt (16-26). Les blanc-i-blaves van assolir una màxima renda de 13 punts (20-33) tot just començar el segon quart, però les castellanolleoneses es van recuperar a poc a poc i van anar anivellant de nou l’electrònic, fins a arribar al descans amb un molt més ajustat 31-39, que ho deixava tot per decidir a la segona meitat. Al tercer quart, les lleidatanes ho van passar molt malament en els primers compassos. El Zamarat va arribar a situar-se a només tres punts (46-49), però va aparèixer Vilaró amb un triple que va frenar les aspiracions locals. Malgrat tot, l’avantatge del Cadí la Seu no era com per poder celebrar res quan faltaven deu minuts per al final (46-54). El conjunt de l’Alt Urgell va recuperar els deu punts de marge tot just començar l’últim quart i un triple de Kraker es va traduir en els 13 punts de diferència (49-62). El duel semblava dat i beneït, ja que cada cistella de les locals rebia una clara resposta. A falta de dos minuts per al final, el Cadí manava per 10 punts, però les coses van començar a torçar-se i el Zamarat va fer un últim esforç que va estar a punt de costar-li un disgust a l’equip de Canut. Sis punts consecutius deixaven el marcador en un ajustat 66-70. Però Butler, en un intent per recuperar la pilota, va cometre una antiesportiva que va posar fi a les esperances de les locals. Vilaró, des de la línia de tirs lliures, va calmar els ànims, i Kraker, també al rebre una falta, va sentenciar perquè el Cadí sumés la tercera victòria del curs.