Triomf europeu

L’ICG Software debuta a la competició continental amb una treballada victòria a la pista del Walsum || L’equip d’Albert Folguera va haver de remuntar el gol inicial dels alemanys i van segellar la victòria amb tres gols de Darío Giménez i dos de Creus

L’expedició del Llista posa al costat de l’avió que els va traslladar fins a Alemanya.ICG LLEIDA

L’ICG Software va superar el primer examen europeu i es va imposar ahir per 3-5 a la pista del Walsum alemany, en el partit d’anada de la primera eliminatòria de la Copa CERS. Els lleidatans no ho van tenir gens fàcil per encarrilar una eliminatòria que hauran de sentenciar el proper dia 25 a l’Onze de Setembre. Van haver de remuntar un gol inicial de l’equip alemany, amb què es va arribar al descans (1-0) i, després de situar-se amb un avantatge d’1-3, que semblava liquidar el partit, l’equip local va tornar a igualar el marcador, obligant els d’Albert Folguera a una empenta final per emportar-se la victòria i deixar la classificació una mica més a prop.

El Llista va tornar a exercir ahir de bèstia negra de l’equip alemany. De les quatre vegades en què els lleidatans han participat a la Copa CERS, inclosa l’actual, en tres s’ha creuat amb el Walsum i en les dos anteriors els ha eliminat. En aquesta tercera tot apunta que la història es repetirà, però l’equip lleidatà va poder comprovar ahir que no pot fiar-se el més mínim del rival alemany.

La primera vegada en què els dos es van creuar va ser la temporada 2002-2003, amb una clara superioritat lleidatana. Triomf a Alemanya per 4-7 i passeig a casa, 17-0. A la 2013-14, ja amb Albert Folguera a la banqueta, de nou victòria a la pista germànica, 1-3, que es va repetir a la tornada a l’Onze de Setembre, 5-2.

Els lleidatans, que afronten una temporada amb objectius ambiciosos, afronten la CERS amb l’objectiu d’arribar al més lluny possible i fins i tot somiar amb una final. A la Lliga l’equip és cinquè, de manera que es confirmen les il·lusions dipositades a la plantilla.

Ahir, tres gols de Darío Giménez, que era dubte i va acabar jugant, i uns altres dos de Jordi Creus, van servir per plasmar al marcador una superioritat que sobre la pista va costar molt d’imposar.

El Walsum es va avançar a la primera meitat i al descans es va arribar amb aquest avantatge mínim, 1-0, que el Llista es va encarregar de transformar a la segona part amb el primer dels gols de Darío Giménez i els dos de Xixi Creus. Semblava que el partit estava encarrilat, però ni de bon tros. El Walsum va tornar a perforar dos vegades la porteria de Lluís Tomàs per posar un inquietant 3-3 al marcador. Però el Llista d’aquesta temporada, conscient de la seua qualitat, mai dóna el partit per perdut i ja ha demostrat que fins a l’últim segon està en l’encontre. Ahir no va ser una excepció. A la recta final, dos gols més de l’argentí Darío Giménez van permetre a l’equip emportar-se la victòria i ara afrontarà amb més tranquil·litat el partit de tornada.

ALPICAT

L’Hoquei Alpicat va perdre (2-4) ahir amb el Calafell, el líder de la categoria. Els lleidatans van aguantar 20 minuts l’empat inicial, i malgrat el gol visitant, se’n van anar al descans amb l’empat gràcies a un gol de Serret a falta de 58 segons. Al tornar, el Calafell va agafar un avantatge de dos gols, i tot i que Serret va tornar a marcar, Romeu va rubricar el triomf visitant amb el quart gol.

Albert Folguera: “El millor del partit ha sigut el resultat”El tècnic de l’ICG Software, Albert Folguera, es mostrava satisfet del resultat, però no ho estava tant del joc de l’equip ni de com va anar el partit. “El millor ha sigut el resultat”, reconeixia. “Els partits de competició europea sempre són complicats, ells s’han posat al davant i hem hagut de treballar molt per capgirar el marcador i, quan amb l’1-3 ja semblava que el partit estava mort, ens han tornat a empatar i hem hagut de reaccionar una altra vegada.” Per això va dir que “el millor, el resultat”.