El Borges va buscar el gol sense parar però no va tenir premi davant d’un ordenat Viladecans.EDGAR ALDANA

El Borges va perdre la imbatibilitat al seu camp davant d’un Viladecans molt ordenat, que va demostrar per què són segons i l’equip menys golejat de la categoria (0-2).

El partit va començar molt malament per al Borges, que als cinc minuts va encaixar el primer gol. Una centrada lateral que va desviar el davanter visitant, davant de la qual cosa Xammar no va poder fer res (0-1). Malgrat el gol, el Borges no es va intimidar i va tenir l’oportunitat d’empatar al quart d’hora de partit. Una bona triangulació va portar la pilota a Arnau, que, des de fora de l’àrea, va disparar amb més potència que col·locació i Santi va rebutjar sense problemes. A partir d’aquell moment, el joc es va concentrar al mig camp sense arribades clares de perill per a cap dels dos equips. Al Borges li costava superar la línia de mitjos visitant i, cada cop que ho aconseguia, es trobava amb una defensa molt expeditiva i que no es complicava gens o molt poc cada vegada que recuperava la pilota. Així, amb aquest intercanvi de cops sense perill real per a Xammar ni Santi, es va arribar al descans.

Quedaven encara 45 minuts i el Borges va sortir disposat a capgirar el marcador des de l’inici. Als quatre minuts ho van intentar els blancs sense encert. I, quatre minuts després, l’empat va estar molt a prop després d’una centrada del capità dels locals que ningú va aconseguir empènyer. Les ocasions, encara que no gaire clares, continuaven arribant per al Borges. En el 56, a la sortida d’un córner, la pilota va sortir fora per poc i, en el 64, després d’una jugada molt ben trenada pels locals, ningú va encertar en la rematada final. Havien passat ja vint minuts des de la represa i, quan la pressió del Borges va començar a disminuir, el Viladecans va tornar a mostrar les seues armes. Ho intentaven els visitants i no van tardar a trobar el premi del segon. Va ser en el 74, quan Mario va rematar a plaer dins l’àrea petita una centrada lateral (0-2). Amb el 0-2 en el marcador, el Viladecans es va dedicar a gestionar la victòria des de la defensa, mentre els locals van seguir topant contra un mur fins que el col·legiat va xiular el final. Amb aquesta derrota, el Borges perd la imbatibilitat al seu camp sense fer un mal partit davant d’un rival que tampoc va fer res d’extraordinari, però que va controlar el matx amb ofici i un joc poc expeditiu però molt pràctic i efectiu.

Abans de l’aturada nadalenca, el Borges encara haurà de disputar tres partits. En la pròxima jornada, visitaran el sempre difícil Lleida Esportiu B i, després, jugaran l’ajornat des de la primera jornada davant l’Andorra. L’últim duel serà a casa, contra el Sants. Cada un més complicat per a un Borges que es manté novè.

“Hem de seguir així, treballant cada setmana”

L’entrenador del Borges, Joan Roca, va dir després del partit que “hem de seguir així, treballant cada setmana i intentant sumar”. Amb referència al partit, Roca va dir que “el Viladecans sap al que juga, han estat molt bé. Són un dels equips menys golejats de la categoria. Ens han marcat molt aviat i hem anat tot el partit a remolc. A més a més, quan estàvem més bolcats en el partit, ens han fet el segon. Avui ens ha costat agafar el ritme de l’encontre”, va afegir. Roca va fer referència també als pròxims partits: “Ara ens vénen dos partits complicats, davant del Lleida B i l’ajornat contra l’Andorra, i haurem de treballar al màxim”, va indicar el tècnic.