CICLISME COMPETICIONS

Lleida opta a acollir de nou la Vuelta a Espanya

Els organitzadors volen també una etapa de muntanya a la Val d’Aran

Lleida ha acollit diverses vegades en els últims anys etapes de la Vuelta Ciclista a Espanya.SEGRE

La Vuelta Ciclista a Espanya podria tornar a Lleida el 2018. La ciutat ha presentat la candidatura per acollir un final o un principi d’etapa, segons va confirmar ahir l’alcalde Àngel Ros. “La candidatura ja està presentada davant d’Unipublic –organitzadors de la competició–, amb els quals tenim excel·lents relacions”, va explicar ahir Ros. La Vuelta a Espanya ja planifica el recorregut de l’edició següent i els seus organitzadors volen que hi hagi almenys una etapa completa a Catalunya. En aquest sentit, també ha presentat candidatura Tarragona, l’altra capital de província catalana a l’ajuntament de la qual governa el PSC.

“Als organitzadors de la carrera els agradaria que passés per Catalunya”, va afegir Ros, que admetia que “Lleida té moltes opcions de ser principi o final d’etapa”, i va afegir que “una arribada és molt atractiva, encara que a nivell de negoci per a la ciutat potser una sortida resulta més interessant”. El recorregut definitiu de la ronda es decidirà el mes de gener vinent i Lleida “té moltes opcions de formar part del recorregut”.

L’Inter MoviStar, que també s’ha classificat, proposa Saragossa com a seu per al torneig

Els organitzadors de la Vuelta a Espanya negocien també que hi hagi un final d’etapa a la Val d’Aran, una cosa que, segons Àngel Ros, no és incompatible amb el fet que Lleida aculli una de les etapes. “Estem a 160 quilòmetres i les dos etapes són perfectament compatibles”, va afegir. “Fa dos o tres anys ja hi va haver una etapa amb sortida a Lleida que va arribar a Andorra en alt, amb la meta al coll de la Gallina”.

El Barça aposta pel Barris Nord per a la Final FourEl Barcelona, que aquest cap de setmana passat es va classificar per a la Final Four de la UEFA Futsal Cup, ha presentat la candidatura de Lleida per acollir aquesta final, que es disputarà del 19 al 22 d’abril del 2018. Tanmateix, tindrà un rival dur a la ciutat de Saragossa, que mai no l’ha acollit i és la seu triada per l’Inter MoviStar, l’altre equip de la Lliga espanyola classificat per a la Final Four. Els altres dos equips que es jugaran el títol continental són l’Sporting de Lisboa de Portugal i el Gyor d’Hongria.