Nova passejada cap a vuitens

El Barça, que ja havia guanyat a l’anada per 0-3, torna a golejar el Múrcia per 5-0 amb els suplents i jugadors del filial || El club, que va complir ahir 118 anys, va celebrar la Diada del Soci Solidari

Gerard Piqué, que va anotar el 2-0, és felicitat pels companys.

Gerard Piqué, que va anotar el 2-0, és felicitat pels companys.EFE

La segona unitat del Barcelona, que va celebrar ahir el 118 aniversari de la fundació del club, va superar amb facilitat el tràmit davant d’un inofensiu Reial Múrcia (5-0) i, després d’un notable segon temps, va segellar al Camp Nou el pas als vuitens de final de la Copa del Rei. Ni la pluja caiguda minuts abans de començar el partit va evitar el rècord d’assistència en la història de la Diada del Soci Solidari al Camp Nou amb 68.775 espectadors.

L’equip blaugrana, liderat per Denis Suárez i amb la participació de fins a quatre jugadors del filial, va posar fi al somni coper de l’equip murcià, que en la tornada dels setzens de final no va poder frenar el vendaval del seu rival després de la represa, quan els locals van anotar quatre dels cinc gols del xoc.

Malgrat el 0-3 de l’anada, el tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va apostar per un onze amb fins a 9 jugadors del primer equip, mentre que Aleñà i Oriol Busquets –que debutava al Camp Nou– van ser els elegits del filial d’inici.

Lluny de relaxar-se, els jugadors blaugrana es van prendre seriosament el partit, almenys en els primers 30 minuts, quan van tancar el Múrcia a la seua àrea. Davant del forrellat del rival, Valverde va apostar per la possessió i per obrir les bandes per explotar el desequilibri de Deulofeu, a l’esquerra, i la velocitat de Semedo i Aleix Vidal, a la dreta.

El Múrcia va aguantar fins al minut 16, quan en un rebuig d’Orfila a un tret d’Aleix Vidal la pilota va anar a parar al capd d’Alcácer, que va empènyer l’esfèric a la xarxa sense oposició. Després d’una primera mitja hora amb un joc notable que no es va traduir en ocasions clares, el Barcelona va desaccelerar el motor però Jasper Cillessen va ser un espectador més del partit. El Barça va sortir del vestidor menys contemplatiu en atac, buscant amb més insistència el segon gol. El va anotar Piqué, encara que mig gol va ser d’Aleix Vidal. Després del 2-0, el Múrcia es va desordenar en defensa i el Barcelona ho va aprofitar. Llavors va arribar el tercer gol blaugrana d’Aleix Vidal. El festival blaugrana no va cessar, malgrat els canvis. Valverde va donar entrada als jugadors del Barça B José Arnaiz i David Costas. També va reaparèixer Sergi Roberto, després de superar una lesió muscular. Aquest va fer una assistència en profunditat a Denis Suárez, que va superar el meta visitant i va posar el 4-0. La golejada la va tancar Arnáiz, que ja va anotar a l’anada i es va estrenar al Camp Nou amb un altre gol.