El Pardinyes es passeja per seguir a dalt

Va arribar a dominar per 36 punts

Mendiburu intenta llançar a cistella davant l’oposició de Morales.

Mendiburu intenta llançar a cistella davant l’oposició de Morales.POL PUERTAS

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va tancar l’any amb una victòria d’allò més plàcida (70-40) davant d’un Cerdanyola molt minvat per les baixes i que va començar el matx ja entregat. Amb una zona els 40 minuts i esgotant el màxim les possessions, el conjunt barceloní no va ser rival per a un Pardinyes que acaba l’any a la part més alta de la taula classificatòria. Ahir va dormir de nou líder en solitari, a l’espera del que faci avui el Vic en el seu partit davant del Palma, tercer classificat.

Des del salt inicial ja es va veure que el duel seria molt còmode, encara que el joc apàtic i lent dels barcelonins va dificultar el del Pardinyes, que en diverses fases li va costar trencar la defensa zonal. Tot i així, els punts van anar caient i les diferències incrementant-se pas a pas. Al descans, els homes de Gerard Encuentra ja doblaven el seu rival en el marcador (31-15), un avantatge que no va tardar a ampliar-se en el tercer quart, al qual es va arribar amb 25 punts a dalt. Va ser a l’últim quan el Pardinyes va assolir el màxim avantatge, que va ser de 36 punts, que es va quedar en 30 al final del partit, amb un Pau López estel·lar, autor de set triples, amb un 70 per cent d’encert.

Al final del matx, Gerard Encuentra reconeixia que s’havien pres el partit gairebé com un entrenament. “Ha sigut molt fàcil i avorrit perquè el rival havia vingut ja derrotat pels problemes que té. Ens ha costat entrar en l’encontre en diversos moments per la zona que ens han imposat, però ha sigut un triomf fàcil que ens permet continuar sumant per continuar a la part alta de la classificació, que és el nostre objectiu”, va indicar l’entrenador. La plantilla va celebrar ahir el tradicional sopar de Nadal.

Els riojans van ser atropellats pel Breogán, que va guanyar per 46 punts de diferència per recuperar el liderat de la categoria.

Per la seua part, el Corunya va enfonsar una mica més el Palma.