L’Eibar dóna un cop de mà al Barça i tomba el València a Ipurua

Els valencians podrien quedar avui a 8 punts

El valencianista Kondogbia remata davant l’oposició de Takashi Inui, autor del primer gol basc.EFE

El València no va poder contra un gran Eibar (2-1) i va encaixar la segona derrota de la temporada en les últimes tres jornades, una nova trava en el seu somni per lluitar per la Lliga. Va ser un xoc igualat en el qual l’encert de cara a barraca va desequilibrar la balança a favor dels d’Ipurua, que sumen cinc partits sense perdre i quatre victòries en els últims cinc partits de Lliga, mentre que els valencianistes veuen com el Barça, si avui és capaç de guanyar al Camp Nou el Deportivo, es distanciarà a vuit punts.

Els de Marcelino García Toral es van deixar tres punts com dos setmanes enrere davant del Getafe, xocant amb un aguerrit Eibar que brega per col·locar-se ja a les portes d’Europa. El quadre xe va topar amb un rival a l’alça i en plena recuperació d’identitat. La baralla oberta va deixar molt control a la primera part i pocs regals, amb Parejo i Rodrigo gaudint de les millors ocasions. Després del descans, l’Eibar va colpejar primer aprofitant un embolic a l’àrea fins a arribar la pilota als peus d’Inui. L’equip armer va tancar el València però, en el seu pitjor moment, els de Marcelino van trobar una bona sortida, agafant l’esquena a un Eibar que va reclamar fora de joc però que no va poder evitar el gol de Santi Mina.

De nou va tornar el control per a totes dos parts, amb el València aprofitant la inèrcia del gol per buscar els tres punts. A tres minuts del final, una gran jugada d’Iván Alejo i la rematada d’un Joan Jordán endollat com el seu equip va tombar el València. L’Eibar voreja ja els grans números de temporades enrere i el València cedeix la segona plaça a l’Atlètic.