Sense premi per al Cadí

Perd al Palau davant del Gernika, que necessitava vèncer per tenir opcions de jugar la Copa de la Reina, en un partit sense encert en el tir || El triomf tampoc hauria servit, ja que els rivals no van fallar

Nogaye Lo, que només va poder aportar un punt per al Cadí la Seu, intenta superar Alston i Caldwell, jugadores del Gernika.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va quedar sense una de les places per a la Copa de la Reina al perdre ahir davant del Gernika al Palau (60-65). A l’equip de l’Alt Urgell únicament li valia guanyar per tenir opcions de classificar-se, però tampoc va tenir la sort necessària en els partits dels quals estava pendent, ja que Sant Adrià i Gipuzkoa no van fallar i van segellar la seua presència a la cita de Saragossa. A més d’aquests dos conjunts, també seran a la Copa el líder Perfumerías Avenida, Girona, Ferrol i Mann Filter com a amfitrió.

Per a les lleidatanes va ser un enfrontament molt complicat, que se’ls va torçar des dels primers minuts. Un bon inici va derivar en un parcial de 0-10 per a les basques, que es van situar amb un 6-14. Bernat Canut va intentar reajustar els moviments defensius i esperonar les jugadores, que van respondre amb un 7-0 per tornar a posar-se de ple en la lluita. La igualtat va regnar durant la recta final del primer període, al qual el Gernika va arribar amb tres punts d’avantatge (16-19). El Cadí necessitava ser més fort en defensa, una de les seues cartes més poderoses, per capgirar l’electrònic, mentre no arribaven bones notícies dels partits de Sant Adrià i Càceres.

Un parcial d’11-0 va donar opcions al Cadí, però Alston va sentenciar les lleidatanes a la recta final

El Gernika va arribar a manar per 9 punts (16-25) a l’inici del segon quart. De nou, tocava remar a contracorrent, davant d’un equip poderós, amb jugadores determinants com Alston i la russa Bas. A poc a poc va anar reaccionant el conjunt lleidatà, atansant-se al marcador i tornant a posar-se de ple en el partit. Malgrat tot, no aconseguia posar-se al davant i tots dos equips van encarar el camí dels vestidors amb un ajustat 32-33.

Va ser després del descans quan el Cadí la Seu va aconseguir el primer objectiu, liderar el marcador, però la il·lusió va durar molt poc. Les basques, també amb opcions per ser a la Copa de la Reina, van imposar un fort ritme i a les lleidatanes els va començar a costar un món anotar. Un parcial de 0-9 va obligar Canut a parar el partit, però la sagnia no va cessar. El Gernika va arribar a situar-se 12 punts a dalt (36-48), un marge que es va fer molt costerut a les lleidatanes malgrat retallar diferències abans d’entrar en l’últim quart. Durant els primers compassos del temps definitiu, les visitants van tornar a superar la barrera psicològica dels 10 punts, encara que el Cadí la Seu va fer un últim esforç per tornar a igualar el partit. Un parcial d’11-0 va servir perquè els dos equips assolissin la recta final empatats (58-58). Tanmateix, va tornar a aparèixer la falta d’encert de cara a cistella. Un 2+1 per a Alston va tornar a posar en dificultats un Cadí la Seu al qual se li acabava el temps. Ramírez i Richards van fallar en les opcions d’anotar i Alston no ho va fer al cèrcol contrari, deixant el 58-63 a falta de menys d’un minut per al final. El Gernika va portar Díaz a la línia de tirs lliures, anotant els dos la base del Cadí la Seu, però a la següent jugada Alston acabava per sentenciar les opcions de l’equip de l’Alt Urgell, que es va quedar a les portes d’un dels seus objectius de la temporada.

Les lleidatanes, després d’encaixar la setena derrota de la temporada, obriran la segona volta divendres (21.00 hores) de nou al Palau d’Esports, rebent el Gipuzkoa, un dels equips que seran a la Copa. En el primer enfrontament de la Lliga Femenina, el Cadí la Seu va perdre per només quatre punts davant les basques (72-68).

De cara a la segona volta, l’entrenador lleidatà va manifestar que “està clar que necessitem ser molt més regulars, créixer com a equip i guanyar en intensitat durant els partits, una cosa que intentarem des del pròxim partit contra el Gipuzkoa”.