Kraker controla una pilota en una acció del partit d’ahir davant del Gipuzkoa.

Kraker controla una pilota en una acció del partit d’ahir davant del Gipuzkoa.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va imposar per un ajustat 58-54 a l’IDK Gipuzkoa en el primer partit de la segona volta, després de quedar fora de la Copa a l’últim matx de la primera. La victòria va ser treballada i de mèrit després d’un final d’infart, ja que encara que el Cadí va dominar el marcador durant tot el partit, a falta de dos minuts el Gipuzkoa es va posar davant i va mantenir la diferència durant un minut, quan Vilaró, amb un triple decisiu, va aconseguir tombar definitivament la contesa.

Al primer quart, i tot i que el primer punt el van aconseguir les basques, un Cadí molt concentrat va poder imposar el seu ritme defensivament i ofensivament i va prendre un còmode avantatge en pocs minuts, que va arribar a ser de 12 punts a falta de 3 minuts i mig. Tanmateix, el Gipuzkoa va poder maquillar el parcial a l’aconseguir un triple Lucas (23-18).

Al segon parcial, el domini lleidatà va tornar a ser accentuat, sobretot gràcies a l’efectivitat de Ramírez, que va aconseguir 7 punts, de manera que el Cadí es va col·locar a 17 punts de diferència (39-22) a 4:06 del descans, i aquesta va ser la màxima distància que hi va haver al marcador al llarg del duel. Això va suposar un punt d’inflexió, ja que les lleidatanes no van aconseguir ni un sol punt més fins ben entrat el tercer parcial, fet que va aprofitar el Gipuzkoa per anar al descans amb un desavantatge menor, de 12 punts (39-27), en dos desajustos defensius del Cadí.

Després del descans, la dinàmica amb què havia conclòs el segon parcial va prosseguir, amb poca efectivitat en atac i amb 4 punts de Nystrom i 2 de Sarr que van situar les basques a només 6 punts de diferència. Fins al final del tercer quart, la distància entre els dos conjunts es va mantenir amb petites alteracions i va ser un parcial totalment dominat per les visitants (4-11), que es van tornar a ficar en un partit que al descans se’ls augurava molt costerut.

Al començar l’últim parcial, l’avantatge a favor del Cadí es va reduir a tan sols 3 punts, tot i que Kraker ho va pal·liar momentàniament amb un triple, a 6:33. El domini es va mantenir altern en els minuts següents, però a dos minuts i mig el Gipuzkoa va empatar (53-53) i, tot seguit, Weaver va aconseguir el mínim avantatge per a les visitants gràcies a un tir lliure. Tanmateix, a un minut per al final, Vilaró, amb un oportú triple, va tornar a situar l’avantatge de part local, que Kraker va augmentar a 4 punts amb dos tirs lliures encistellats (58-54).

El tècnic urgellenc Bernat Canut va comentar que “la primera part ha sigut molt bona i l’avantatge al descans podria haver sigut més gran”, encara que va reconèixer que “després del descans no hem sabut gestionar bé la diferència i ha sigut un període dolent a nivell de decisió”. Va destacar que l’experiència guipuscoana havia sabut imposar-se a la joventut del Cadí. El pròxim partit serà el dia 7 de gener a Logronyo davant del Campus Promete.