MOTOR DAKAR 2018

Carlos Sainz, nou líder i victòria per a Barreda

Carlos Sainz, durant l’etapa d’ahir, en la qual es va situar com a líder a la categoria de cotxes.EFE

Carlos Sainz es va adjudicar ahir, en cotxes, la setena etapa del Dakar 2018, entre La Paz i Uyuni, i va prendre el lideratge de la cursa a Stephane Peterhansel, que va perdre gairebé dos hores per problemes mecànics durant el recorregut. Sainz, que abans de començar l’etapa era segon a la general, a més de 27 minuts de Peterhansel, va completar els 413 quilòmetres cronometrats de l’especial del dia en 4:49:26. Peterhansel es va passar gairebé una hora aturat a l’altura del quilòmetre 186 de l’especial de l’endemà de reportar problemes mecànics de l’automòbil, quan liderava l’etapa, a l’haver marcat el millor temps en els tres primers punts de pas del recorregut. El pilot francès va trencar la roda posterior esquerra contra una roca quan intentava avançar una moto, i va haver d’esperar a ser assistit pel seu compatriota i company d’equip Cyril Despres, ja que aquesta era una etapa marató en què no poden rebre cap tipus d’assistència llevat que sigui d’un altre pilot. El segon lloc de l’etapa va ser per a Giniel De Villiers i tercer va entrar Al-Attiyah.

Al seu torn, el lleidatà Isidre Esteve marxava el 23 al tercer punt de control, tot i que al tancament d’aquesta edició no havia arribat a meta.

Barreda és dubte per continuar en cursa al patir una dura caiguda durant l’etapa

Per altra banda, Joan Barreda va guanyar l’etapa en motos, però va arribar a meta adolorit i amb el genoll esquerre lesionat per una caiguda a l’últim tram. Amb la tercera victòria d’etapa, Barreda va pujar al tercer lloc de la general, però encara es desconeix si la lesió li permetrà seguir en cursa, ja que ja arrossegava molèsties al canell esquerre per una lesió que es va fer a meitats de l’any passat. El castellonenc havia arrasat en els primers sectors, al treure fins a 11 minuts d’avantatge a Benavides, però la caiguda li va fer perdre temps, tot i que no prou com per no poder guanyar.