Un pas més

El Barça tira endavant un partit difícil a Ipurua davant un Eibar que li va crear molts problemes amb la pressió || Luis Suárez va obrir el camí i Alba va sentenciar al 87 una victòria que dóna tranquil·litat per afrontar el duel de Champions amb el Chelsea

Luis Suárez segueix amb el seu idil·li amb el gol.

Luis Suárez segueix amb el seu idil·li amb el gol.EFE

El Barça, amb la ment posada a Stanford Bridge, va mostrar l’empremta de campió a Ipurua (0-2) i es va emportar tres punts plens de treball i patiment davant d’un Eibar que el va superar en la possessió de pilota els primers 45 minuts. Els locals ho van donar tot, però els va faltar l’encert que sí que va tenir l’equip d’Ernesto Valverde quan arriba a l’àrea. Luis Suárez va avançar els blaugranes al cap d’un quart d’hora i Jordi Alba, a les acaballes, va liquidar una victòria de gran valor.

L’arrancada de l’encontre va ser monumental per a un Eibar que abans del primer minut ja va tenir la primera ocasió amb una rematada de cap de Cote que se’n va anar a fora per molt poc. El duel tenia un ritme frenètic i els de Valverde provaven d’arribar amb velocitat, però va ser Ter Stegen el protagonista perquè els armers seguien atacant amb tot el cor i el cap, davant d’un equip barcelonista que esperava el seu moment. L’assetjament local no va cessar els primers 15 minuts davant d’un Barcelona que no era capaç de passar del mig del camp. Però la qualitat del líder no deixa lloc als dubtes i Suárez va aprofitar una impossible passada de Messi en el minut 15 per anotar el 0-1.

L’Eibar no es va ensorrar i pocs minuts més tard Orellana va tenir l’empat en un colpejament que va acabar al travesser. El Barcelona va anar a poc a poc prenent el control del partit, si bé els armers no es van donar per vençuts i van continuar pressionant un rival que no es trobava còmode. Messi va tenir el segon gol al minut 36 després d’una gran jugada de Suárez, però un pal, de nou, el va impedir abans del descans.

La segona meitat va arrancar amb un Eibar que volia anar a buscar la igualada però amb menys intensitat que a la primera, davant d’un Barcelona que esperava una genialitat de les seues estrelles. El quadre armer, que va seguir arribant amb perill a l’àrea de Ter Stegen, li va robar de nou la possessió, per a desesperació de Messi i Suárez, de manera que Valverde va introduir Coutinho a fi de buscar la sorpresa de forma individual.

L’Eibar es va quedar amb deu jugadors al minut 65 al veure Orellana la segona groga per haver rebutjar una pilota com a protesta quan el joc estava aturat, una acció que va deixar els locals amb menys armes de les que ja tenien davant d’un gran com el Barcelona. L’àrbitre va expulsar posteriorment el tècnic José Luis Mendilibar, que va protestar una jugada de Suárez exactament igual que la que va propiciar l’expulsió del seu jugador. Messi va tenir a les botes la sentència després d’una gran jugada col·lectiva, però Dmitrovic va estar preparat per atallar l’intent de vaselina de l’argentí. Ni amb deu l’Eibar es va ensorrar, i Inui va tenir l’empat a les botes, però un imperial Piqué va evitar el gol en una tarda en la qual va tenir més feina del que sol ser habitual. El Barcelona va tranquil·litzar el partit als últims minuts gràcies a la seua superioritat numèrica i la sentència va caure pel seu propi pes, ben elaborada des dels costats. Canvi de joc de Coutinho, devolució de primeres d’Aleix, xut de Messi rebutjat per Dmitrovic i Alba, a porta buida, va segellar tres punts d’or. Ara, a pensar en el Chelsea.

barcelona

L’entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, es va mostrar molt satisfet ahir després de la victòria de l’equip davant de l’Eibar.

“Per a nosaltres era molt important guanyar el partit d’avui després dels dos empats seguits. Era important tornar a vèncer, sabent a més que ens costaria”, va explicar el tècnic. “Té doble mèrit pel gran moment de forma en el qual està l’Eibar”, va afegir.

D’altra banda, el tècnic extremeny va subratllar el gran paper de l’Eibar, que va posar l’equip en dificultats en tot moment. “Ens han pressionat moltíssim, han tingut situacions en les quals ens han pogut fer gol. Han estat a un nivell molt alt, ho hem passat malament en alguns moments del segon temps, quan no podíem arribar a la seua àrea. Ha estat un partit molt complicat en conjunt”, va confessar.

Finalment, Valverde va reconèixer que l’expulsió d’Orellana en el millor moment dels locals va ser determinant. “En aquell moment ells estaven molt bé. Quedar-se amb un jugador menys els ha condicionat, ja que en aquell moment l’encontre era intens”, va concloure.