EL MILLOREL PITJOR

El Borges no va poder remuntar

Els de les Garrigues cauen davant d’un Viladecans molt motivat que va sentenciar en els instants finals || Amb una mala primera part, mitja hora de clar domini lleidatà després no va bastar

Un jugador del Borges intenta anar-se’n de dos rivals en una de les jugades del partit d’ahir.ÁREA 11

Borges i Viladecans s’enfrontaven amb necessitats diferents i es va imposar l’equip que va mostrar més gana. Els locals l’encaraven amb opcions de play-off i els de les Garrigues, amb el treball fet i la permanència aconseguida. Un doblet d’Omar va donar tranquil·litat al Viladecans, però Montoy va posar una mica d’incertesa en els minuts finals abans que Omar rubriqués el seu triplet per desencadenar l’alegria local (3-1).

En una primera part de poques ocasions de gol, va ser el Viladecans qui va fer més mèrits per avançar-se en el marcador. Van jugar amb una altra intensitat els blanc-i-vermells davant d’un Borges que es va deixar anar durant moltes fases del partit. La pressió que van exercir els locals sobre la sortida de pilota lleidatana va donar els seus fruits, encara que Roger a penes va tenir feina durant la primera part. Un xut desviat de Miguel i una rematada alta d’Edu Vives va ser tot el bagatge ofensiu dels dos equips fins que al tall del descans Omar obria el marcador després de dos xuts rebutjats pel Borges (1-0).

Després del pas pels vestidors, el partit es va animar i el Viladecans va tornar marcar poc després de la represa posant més terra pel mig en el marcador. Ho va fer Omar amb un xut ras des de la frontal inabastable per a Roger (2-0). Semblava el de la sentència, però Montoy va retallar diferències després del servei de centre i el partit es va tornar a obrir. El futbolista del Borges va fer el 2-1 després d’un xut al pal d’Enric.

Deu minuts després, el Borges va tenir l’empat a les botes de Joel, però Santi va treure una mà sensacional per rebutjar la pilota a córner quan ja es colava. Rosa, que va saltar al camp a la segona part, va tenir el tercer per al Viladecans en un mà a mà amb Roger, però li va tremolar el peu i va enviar la pilota a fora. La resposta del Borges va arribar per mediació de Pijuan, però el seu cop de cap no va trobar la xarxa. El gol de la sentència local arribaria a l’últim sospir del xoc, quan Omar rubricava el seu hat-trick culminant un contraatac ja amb el Borges bolcat a la desesperada a buscar el gol de l’empat (3-1). Malgrat la derrota, el Borges ja ha certificat matemàticament la permanència en el seu debut a Primera Catalana amb una temporada amb molts més llums que ombres. En les últimes 4 jornades, els homes de Joan Roca jugaran 3 derbis, alguns de decisius com contra l’Alpicat o l’EFAC.

“Hem perdut però amb el cap ben alt davant d’un gran equip”

El segon entrenador del Borges, Fran Bessone, va dir després del partit que “en una jugada d’estratègia ens han marcat l’u a zero i a la segona meitat hem avançat les línies i hem firmat una mitja hora de futbol molt bo, creant oportunitats a la recerca de l’empat. Gairebé al final ja hem anat amb tot, i quan passaven tres minuts en un contraatac ens han agafat i ja ha estat la sentència. Hem perdut però amb el cap ben alt”.