EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC, llançat a buscar l'ascens

Els de Pablo Petreñas vencen el Valls, malgrat una mala primera part en la qual perdien 1-0 || Amb la victòria, el somni de l’ascens segueix molt present i amb un calendari, a priori, favorable

Jugadors dels dos conjunts pugnen per rematar una pilota aèria.

Jugadors dels dos conjunts pugnen per rematar una pilota aèria.ÁREA 11

L’EFAC Almacelles va sumar una nova victòria en la que està sent una gran temporada dels lleidatans. El rival a batre va ser el Valls, dissetè classificat i que necessitava la victòria per esgotar les seues opcions d’aconseguir la permanència. Tanmateix, i malgrat el bon inici dels locals, l’encert dels lleidatans va servir per remuntar un partit que se li va posar en contra en els primers minuts però va acabar amb un solvent 1-4.

Els primers minuts van ser d’incertesa amb un Valls bolcat a l’atac i amb alta intensitat en la pressió. Fruit d’aquest bon inici dels locals va arribar el primer gol del matx tot just transcorreguts els primers deu minuts de partit. En una jugada d’estratègia, Matyy avançava els seus i complicava les coses per a l’EFAC (1-0).

Passaven els minuts en aquesta primera meitat i el Valls controlava el joc tant en atac, amb diverses ocasions clares de gol, com en defensa, controlant les envestides del rival. Els lleidatans no mostraven tot el seu potencial i la primera part va estar dominada pels locals.

Però a la represa es va veure una altra cara dels de Pablo Petreñas, que van sortir amb aquesta mentalitat guanyadora que va destacar el tècnic posteriorment en roda de prensa. En el minut 60, Antonio col·locaria de nou les taules en el marcador (1-1) i deu minuts després es va produir la jugada que va canviar el partit. Penal, expulsió i 1-2 per a l’EFAC.

Després de l’expulsió i amb el marcador a favor, els roig-i-negres es convertir en amos del xoc amb uns últims vint minuts de clar domini visitant. Aquest domini es va reflectir en l’electrònic, ja que els lleidatans van aconseguir sentenciar amb dos gols més en els últims cinc minuts.

Òscar i Pol van ser els autors de l’1-3 i l’1-4 final que donava el triomf a l’EFAC. Una victòria importantíssima en la lluita dels del Segrià per conquerir la primera plaça a mans del San Cristóbal i en canvi una molt dolorosa derrota del Valls que l’enfonsa en la dissetena posició i que l’allunya de la zona de salvació.

A falta de quatre jornades per al final de la lliga, l’EFAC segueix tercer (amb un partit menys) i amb un calendari propici.

“La mentalitat guanyadora, clau per guanyar”

El tècnic de l’EFAC, Pablo Petreñas, va valorar la victòria del seu equip i va manifestar que “la mentalitat guanyadora ha sigut clau per remuntar. L’equip ha sortit amb una mentalitat guanyadora, molt segur i confiat. Aquesta mentalitat guanyadora ha sigut molt necessària per revertir el resultat i aconseguir remuntar el partit. Un encontre que se’ns ha complicat al principi perquè el Valls ha sortit molt ficat i en una jugada d’estratègia ens han sorprès amb el gol. Una important victòria davant d’un rival que ens ha posat les coses difícils al començament però en què hem sabut sobreposar-nos per emportar-nos els tres punts i seguir a dalt”.