Costa impulsa l'Atlètic a l'onzena final europea de la seua història

La vuitena amb Simeone a la banqueta

Diego Costa celebra el gol abans del descans que va sentenciar el pas a una nova final europea.EFE

L’hispanobrasiler Diego Costa, segurament en el millor partit des de la seua tornada a l’Atlètic de Madrid, va resoldre davant de l’Arsenal (1-0) i va impulsar els seus cap a la final de la Lliga Europa, una fita històrica del club, que pot culminar el curs amb un títol. El Wanda Metropolitano es va encendre amb el seu equip i va viure la primera nit màgica. Després de 27 partits, el flamant recinte madrileny va esclatar, tal com havia sol·licitat el Cholo Simeone en la prèvia, en suport al seu equip en un duel després del qual l’Atlètic es va classificar a una nova final europea, l’onzena de la seua història i la vuitena amb l’argentí com a tècnic.

El combat va respondre a l’esperat. Tens, elèctric i amb un ambient espectacular, però amb poc futbol. Aferrissat entre dos equips ansiosos per un anhel. L’Atlètic, rabiós pel sofriment a què va ser sotmès a Londres, i l’Arsenal, necessitat com mai d’un triomf balsàmic que el situés a la final del 16 de maig. L’Atlètic va tenir més ocasions i abans del gol de Diego Costa en l’afegit de la primera part Koke i Griezmann havien avisat.

El Salzburg va empatar l’eliminatòria però un gol dels gals a la pròrroga els va donar el pas a la final

A la segona meitat, els blanc-i-vermells van resistir sense patir per assolir la final de Lió, ciutat que pot guardar una altra Lliga Europa per als matalassers, aquesta que ja van alçar a Hamburg i Bucarest.

El seu rival serà el Marsella, malgrat perdre 2-1 a Salzburg a la pròrroga.