Ramona Gabriel, a un pas de guanyar la Titan Desert

La ciclista de Ponts va ser segona en l’etapa d’ahir i manté 4.27 d’avantatge sobre Anna Ramírez || Ja va ser campiona el 2016

Anna Ramírez i Ramona Gabriel es jugaran avui el títol de la Titan Desert.

Anna Ramírez i Ramona Gabriel es jugaran avui el títol de la Titan Desert.SEGRE

La lleidatana Ramona Gabriel va fer ahir un pas més per proclamar-se campiona de la Titan Desert. Va ser segona ahir en la cinquena etapa de la prova marroquina, per la qual cosa afronta avui la jornada final amb un avantatge de 4 minuts i 27 segons sobre Anna Ramírez, guanyadora de la jornada, que va retallar un minut a la ciclista de Ponts. Ramona Gabriel competeix per quarta vegada al Dakar de la BTT i en les tres edicions anteriors va pujar el podi. Va ser campiona el 2016, segona l’any passat i tercera en el seu debut, el 2014.

“Vaig afrontar l’etapa amb la idea de mantenir l’avantatge i tenir controlada Anna Ramírez i que no em retallés gaire temps. I m’ha sortit bé”, explicava la lleidatana.

Ramírez, per la seua part, explicava que “l’estratègia de Ramona estava clara. Com que sortia un minut davant meu, m’ha esperat i hem anat juntes durant tota la carrera. Ha fet el més lògic en la seua situació. En l’última etapa tinc clar que atacaré”, va explicar.

Pel que respecta a la classificació masculina, l’etapa la va guanyar Julen Zubero, encara que el líder de la classificació, Josep Betalú, va augmentar el seu avantatge a la classificació i té ara una renda de 19 minuts i 7 segons sobre el segon. El lleidatà Josep Térmens ocupa el lloc 26 a la general de la carrera.