MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ESPANYA

Àlex, el més ràpid, i problemes per a Marc

Va firmar la ‘pole’ provisional de Moto2 i apunta a podi || El campió de MotoGP va caure i va acabar cinquè

Àlex Màrquez va ser el més ràpid de la jornada inaugural al circuit Ángel Nieto de Jerez.MARC VDS RACING TEAM

Els germans Màrquez van tenir sort dispar en la primera jornada del Gran Premi d’Espanya, que es disputa al prestigiós circuit Ángel Nieto de Jerez. Mentre que Àlex Màrquez marcava la pole provisional de Moto2, Marc s’havia de conformar amb la cinquena posició després d’una sessió amb molts problemes i alguna caiguda sense conseqüències.

De fet, el vigent campió va reconèixer que la caiguda va ser culpa seua perquè va intentar “mantenir la traçada i no podia ser. Ha sigut error meu i a l’arribar al taller he demanat perdó”, va assenyalar. La caiguda el va relegar al final a la cinquena plaça, superat per la resta de pilots d’Honda amb mecànica oficial, el seu propi company Dani Pedrosa i el britànic Cal Crutchlow, que va firmar la pole provisional, a més del francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i l’italià Andrea Iannone (Suzuki GSX RR), en la tercera i quarta places, respectivament.

Fins a aquell moment Marc havia sigut un dels principals protagonistes de la segona sessió, com també de la primera, encara que al final el superés per set mil·lèsimes de segon l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). Però en el seu afany de buscar els límits del traçat va acabar per terra al perdre adherència la roda de davant de la seua Honda, encara que no es va produir cap mal físic de consideració.

Millor van anar les coses al seu germà Àlex, que amb un registre d’1:42.537 va superar l’italià Francesco Bagnaia (Kalex), que al matí havia sigut el més ràpid i l’únic a rodar en un minut i 42 segons (1:42.836). “Jerez és un lloc especial i sempre tinc bones sensacions quan vinc aquí”, va assenyalar.