EL MILLOREL PITJOR

Islàndia frena Argentina

L’equip albiceleste no passa de l’empat i malgasta un penal que va fallar Messi a l’endevinar-li Halldórsson la intenció || El Kun Agüero avança els argentins i empata Finnbogason, ex de la Reial Societat

Messi es toca la cara mentre espera que li arribi la pilota davant de la vigilància de Bjarnason.EFE

Els gegents islandesos, amb reduïda experiència internacional, van humanitzar ahir Argentina i el seu capità, Leo Messi, que va fallar un penal per deixar en empat (1-1) el pols sostingut a l’estadi Spartak de Moscou, amb motiu de la seua posada de llarg en el Mundial de Rússia 2018. A les mans de Hannes Halldorsson va morir el penal executat per Leo Messi en el minut 62 i els altres sis intents de la selecció argentina, mancada de punch malgrat disposar de la pilota el 73 per cent del temps.

L’Argentina-Islàndia va ser una batalla d’estils entre dos equips amb diferent gust pel joc i una tradició dispar en Mundials de futbol. El bàndol víking és primerenc; l’albiceleste, en canvi, se sent apressat per la seua història a cenyir-se la corona el dia 15 de juliol a l’estadi de Lujnikí.

Passat el quart d’hora, el Kun Agüero va avançar els de Sampaoli, només uns minuts abans que l’exjugador de la Reial Sociedad Alfred Finnbogason neutralitzés el resultat. En el 64, Leo Messi hauria pogut a avançar els seus, però el porter islandès Halldórsson va destrossar les il·lusions albicelestes. El ritme frenètic es va deixar sentir des dels primers minuts del duel a l’Spartak Stadium de Moscou. Així, Tagliafico va estar a punt de sorprendre el porter islandès en una rematada en planxa en el minut 8, a la qual cosa va respondre el combinat europeu amb un error colossal de Bjarnason quan es trobava davant de la porteria buida. Una fuetada de Messi que va desbaratar

Halldórsson

va suposar el preludi del primer cop de l’albiceleste, un xut rebutjat de Rojo va caure a les botes del Kun Agüero, que es va desfer dels seus marcadors i, a la mitjana volta, va armar un potent cacau que es va colar per l’escaire rival (min. 19).

Tanmateix, Islàndia no va tardar a contestar i tornar a ficar-se en la lluita només quatre minuts més tard. Al 23, Sigurdsson va posar una centrada a l’àrea que va refusar malament Willy Caballero i Finnbogason va recollir la pilota per anotar el primer gol del seu equip en la història dels Mundials.

Els de Jorge Sampaoli van continuar sentint la pressió víkinga, que a punt va estar de donar la volta al marcador un minut abans del descans, quan l’exdavanter de la Reial Societat va servir aquesta vegada per a Sigurdsson, que en la seua rematada va obligar a actuar el porter del Manchester City.

Després del pas per vestidors, el preparador argentí va apostar per donar entrada a un possible soci per a Messi, el sevillista Éver Banega. Els problemes de creació del combinat sud-americà només eren resolts pels esclats del Kun i del crac del FC Barcelona.

Precisament, Messi va tenir a les seues botes la victòria, quan el davanter del City va caure davant de Magnusson. Tanmateix, Halldórsson va endevinar el llançament de Leo, l’encarregat d’executar la pena màxima (min. 64). El 10 el va llançar a mitja altura, per la seua esquerra, i Halldórsson l’hi va negar per tornar a deixar la imatge d’un geni humanitzat en els 11 metres, com a l’última final de la Copa Amèrica.

Un sonor “Messi, Messi, Messi!” va ser la resposta dels seus, però ningú ho va agrair. Argentina no es va despertar. Tots dos equips encara van disposar d’ocasions aïllades abans del final, però cap va poder afusellar la porteria rival.