BÀSQUET LLIGA DIA FEMENINA

Gran estrena del Cadí

Va ser l’encarregat d’obrir la primera jornada a Torrejón de Ardoz i ho va fer amb una victòria solvent davant del debutant Ensino || Feia vuit temporades que no guanyava en l’estrena de lliga

Kraker va acabar sent la màxima anotadora del partit.

Kraker va acabar sent la màxima anotadora del partit.LOF/FEB

A la vuitena va la vençuda i el Cadí la Seu va poder obrir la Lliga amb una victòria. Des de la temporada 2010-2011, les urgellenques no guanyaven a l’estrena de lliga i ahir van trencar el malefici a l’imposar-se al debutant Ensino (82-71), en un partit que van dominar de principi a fi però que no van trencar fins a l’últim quart.

Liderades per l’efectivitat exterior de Mehryn Kraker, que va firmar la meitat dels punts del seu equip al primer període, les de Bernat Canut van agafar aviat la davantera, encara que sense avantatges significatius. No va ser fins a l’equador del segon assalt quan va aconseguir distanciar-se de set punts gràcies a dos triples consecutius de Yurena Díaz (32-25). Va ser en aquest període en què les urgellenques van consolidar part de la victòria, ja que van arribar a dominar per nou punts (42-33) gràcies al joc interior (Bahí, Hempe i Aijanen van anotar 16 dels 24 punts de l’equip).

A la represa, l’Ensino, que sobrevivia gràcies a l’encert de Breedlove i Gómez, va recuperar part del desavantatge per situar-se a només tres punts (44-41, m.23), però no va tardar el Cadí a tornar a la càrrega i distanciar-se de nou. Un altre triple de Yurena, set punts de Kraker, una cistella de Hempe i una jugada de 2+1 d’Ariadna Pujol van motivar un parcial de 15-5 que va donar el màxim avantatge fins aquell moment, 13 punts (59-46).

L’Ensino estava tocat però el Cadí no va acabar de rematar la feina. Alguns errors van tornar a posar les de Lugo al partit, que van retallar el desavantatge fins als quatre punts (61-57). Però amb un altre de parcial de 12-4 en tot just tres minuts, ara amb Kraker i Bahí de protagonistes, les urgellenques van recuperar els dotze punts de renda (73-61) que van saber rendibilitzar fins al final del matx.

Bernat Canut, content amb la victòria i el joc de les seues, va lamentar no haver liquidat el duel molts abans. “Hem estat superiors durant tot el partit, amb les idees més clares tant en atac com en defensa. En diverses ocasions hem pogut matar el partit però no ho hem fet”, va afirmar. L’equip, que va tornar ahir, jugarà dimecres d’aquesta setmana a la pista del Ferrol, que ahir va debutar amb derrota.