L'atleta Kilian Jornet es proclama campió del món

En va tenir prou amb acabar sisè a l’última prova, disputada a Limone sul Garda

Kilian Jornet, al costat de Davide Magnini, vencedor de la prova d’ahir.

Kilian Jornet, al costat de Davide Magnini, vencedor de la prova d’ahir.SEGRE

Kilian Jornet es va proclamar ahir campió del món de carreres de muntanya a l’adjudicar-se les Migu Run Skyrunner World Series. El lleidatà va aconseguir el títol després de finalitzar amb un temps de 3 hores, 10 minuts i 45 segons a la sisena plaça de la Limone Extreme Skyrace, última prova d’aquest campionat.

Després de coronar-se campió del món de Skyrace a Escòcia i de sumar ja uns primers metres sobre els esquís, Jornet va ocupar el primer lloc del rànquing general amb quatre-cents punts en aquestes Sèries Mundials, l’última prova de les quals constava de 29 quilòmetres i 2.640 metres de desnivell positiu.

El protagonisme va ser per a l’italià Davide Magnini, primer amb rècord inclòs després d’un crono de 2:59:24, i per al suís Rémi Bonnet, que va finalitzar segon amb un temps de 3:04:14; i el també català Oriol Cardona, gràcies a un crono de 3:06:07, va acabar a la tercera posició. Amb cel serè, sol brillant i molta calor a la localitat italiana de Limone sul Garda, els corredors més joves van marcar un ritme molt alt. Així, d’inici es va formar un grup capdavanter amb el mateix Magnini, al costat de Bonnet i el suec Petter Engdahl, seguit de vuit corredors més on ja se situava Jornet.

Però el lleidatà no va arriscar, es va mantenir en el top 10 i va creuar finalment la línia de meta en aquest sisè lloc a la classificació. Jornet participarà el pròxim dia 20 en la final de les Golden Trail Series, a Sud-àfrica, corrent la cursa The Otter Trail per tancar una temporada que va començar tard a causa d’una lesió.

“Anava amb la calculadora a la mà; sabia que, si Engdahl guanyava, jo havia de ser sisè com a mínim. Per aquest motiu he intentat mantenir un bon ritme”, va afirmar Jornet. “Estic content del que he aconseguit i de tancar així la temporada de skyrunning, ara toca pensar en la final de les Golden Trail Series a Sud-àfrica”, va assegurar finalment.

En dones, el títol mundial va ser per a l’holandesa establerta a Espanya, Ragna Debats, que va finalitzar segona després de la sueca Tove Alexandersson, que va creuar la meta al primer lloc, i al davant de la igualadina Sheila Avilés.