El Cadí veu més a prop la Copa al vèncer un rival directe

Les de Bernat Canut arribaven al partit empatades a victòries amb el València

Andrea Vilaró, una de les destacades, bota la pilota davant de Davis.

Andrea Vilaró, una de les destacades, bota la pilota davant de Davis.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va vèncer ahir a la nit el València BC per 72-63 i va fer un altre pas endavant en el seu objectiu de disputar la Copa de la Reina, a la qual accedeixen els vuit primers classificats. Va ser un encontre en què, excepte els primers moments, sempre va dominar al marcador l’equip dirigit per Bernat Canut, que va guanyar dos parcials i només en va perdre l’últim quan, després de guanyar 61-47, les valencianes van arribar a posar-se només sis per sota (69-63) a falta de 34 segons.

L’equip de la Seu d’Urgell, amb totes les jugadores molt ficades en el partit, va tenir en Andrea Vilaró i Shereesha Richards les peces més destacades. Les dos van acabar amb setze punts de valoració.

Amb els dos conjunts empatats a cinc victòries i amb l’anell d’equips de moda, el matx prometia ser un dels més entretinguts d’aquesta jornada. Les valencianes sumaven cinc triomfs en els seus últims cinc partits, mentre que les urgellenques arribaven amb una ratxa de dos victòries seguides i amb la moral amb magnificència al vèncer en el derbi català el Girona la setmana passada.

En el primer quart, el Cadí va remuntar uns inicis en els quals el València anar davant per acabar guanyant el parcial per 19-16 en un matx molt treballat.

Les valencianes amb Meiya Tirera (13 punts) i, sobretot, María Pina (16 punts) com a estilets, mantenien la igualtat al lluminós i en l’encontre, i va arribar a produir-se en el segon quart un empat a 18, que deixava un lleuger avantatge a favor de les locals a l’assolir el descans (37-34).

En el tercer quart el partit va explotar. Les urgellenques van desarborar el seu rival i se’n van anar distanciant fins a arribar a l’últim quart amb el marcador que reflectia un 61-47, catorze punts a dalt que semblava que encarrilaven la victòria. Però a l’últim quart, el València va passar a defensar amb tot el seu poder físic i va anar retallant distàncies fins al 69-63. El Cadí, no obstant, va mantenir la calma i va sentenciar en els tirs lliures (72-63).

Canut: “Tenim il·lusió per la Copa i l’anem a buscar”

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, estava molt satisfet amb l’equip que havia encadenat la tercera victòria, havia derrotat un rival directe com el València i que veu l’objectiu de la Copa cada cop més a prop. “La tenim a prop i l’anirem a buscar. És la il·lusió i la motivació que tenen les meues jugadores, que han demostrat una implicació total davant d’un València amb un potencial molt superior al nostre”, va assenyalar Canut.