EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. Nova victòria del líder Lleida, que apunta a 'play-off'

El Lleida es desfà amb facilitat del Conquense amb tres gols en vint minuts i un primer temps excepcional || Van marcar Pedro Martín, Cano i Juanto Ortuño i l’equip es va adormir amb l’avantatge

Juanto Ortuño, en la rematada del 3-0 per al Lleida.

Juanto Ortuño, en la rematada del 3-0 per al Lleida.JORDI ECHEVARRÍA

El Lleida en va tenir prou amb vint minuts delicats, dins d’un primer temps excepcional, per desfer-se amb una facilitat sorprenent d’un desbordat Conquense (3-0) i confirmar que el liderat és sòlid i en absolut amb producte de la casualitat, sinó d’un impressionant moment de forma, que fa que l’equip resolgui els partits amb summa eficàcia.

Els d’Albadalejo van sortir a totes des del xiulet inicial i ja al primer minut van poder inaugurar el marcador amb un cop de cap de Juanto Ortuño, que el porter visitant va rebutjar a córner com va poder. Va reaccionar el conjunt castellanomanxec amb una rematada del seu pitxitxi, Jairo Cárcaba, en l’única ocasió en què es va fer notar, però que no va sorprendre Pau Torres. I després, al minut següent, va arribar l’1-0, obra de Pedro Martín, que segueix en ratxa golejadora. El Lleida estava llançat i ràpidament va arribar el 2-0. Pedro Martín es va inventar una bona rematada que va repel·lir el porter visitant i Cano, atent, va enviar la pilota per dalt al fons de la xarxa. Un minut després (9’) es va plantar sol davant de Raúl Marqueta, però el porter del Conquense va salvar el mà a mà que hauria suposat el 3-0. Els d’Albadalejo vorejaven l’excel·lència amb uns incommensurables Calavera i Albístegui, que no només recollien totes les pilotes al centre del camp, també les distribuïen amb criteri. Així va arribar el 3-0 passat el minut 20. Juanto Ortuño es va inventar una bona rematada que va repel·lir en curt Marqueta, perquè el lleidatà recuperés de nou la pilota i la batés per sota.

El Conquense no va reaccionar fins passada la mitja hora amb un xut de Lozano (34’), al qual va respondre bé Pau Torres. En canvi, els blaus encara van gaudir de dos noves ocasions. Una de Juanto Ortuño (26’) que va sortir desviada i una altra de Cano (35’) que va obligar a lluir-se a la porteria del Conquense per evitar un nou gol.

La segona meitat va ser una altra cosa. Tot just començar, César Soriano i el visitant Adhibe van xocar de cap i van caure commocionats a terra. Després de tres minuts amb el partit aturat, tots dos van reaparèixer amb aparatosos embenats al cap, però el lleidatà no va poder seguir. I, per si fos poc, Pedro Martín, que ja va haver de ser assistit a la banda poc abans del descans, havia de demanar el canvi. Amb les lesions i el 3-0 en el marcador, el Lleida se’n va anar del partit i es va dedicar a deixar passar els minuts, fins al punt que en tota la segona meitat no va fer ni una sola rematada a la porteria contrària. I a més va tenir també la sort del campió. Adhibe (59’) va estavellar una pilota a la fusta i Tano (75’) a l’intentar un rebuig, una altra, amb Pau Torres ja superat en les dos ocasions i que també es va lluir en dos rematades més d’Adhibe (60’) i Fran Simón (83’).