HANDBOL COPA ASOBAL

Barça, Bidasoa, Ademar i Granollers jugaran a Lleida

Blaugranes i bascos seran caps de sèrie en el sorteig d’avui a la Seu Vella

Els operaris van instal·lar ahir les xarxes protectores als fons del Barris Nord.AMADO FORROLLA

FC Barcelona, Bidasoa Irun, Ademar Lleó i Granollers seran els protagonistes de la Copa Asobal d’handbol, que acollirà el Barris Nord durant el cap de setmana. Blaugranes i bascos partiran com a caps de sèrie en el sorteig d’avui (12.00) a la Seu Vella, ja que han acabat la primera volta de la Lliga en les dos primeres posicions, havent-se proclamat el Barça campió d’hivern amb ple de victòries, quinze.

L’última va arribar ahir amb l’Osca, un dels conjunts que optaven a classificar-se per a la Final Four de Lleida. Tanmateix, els oscencs estaven obligats a puntuar al Palau per tenir opcions i van acabar perdent per un ampli 39-23. El resultat, el primer de la nit a conèixer-se entre els equips implicats, va aclarir qualsevol dubte i va certificar la classificació de Bidasoa, Ademar i Granollers, que van passar a disputar-se la segona posició. Finalment va ser per als bascos, que havien perdut dimarts davant del Conca (26-25). El Granollers també va caure a la pista del Sinfín (22-21) i l’Ademar va perdre la seua ocasió de ser segon a Guadalajara (25-23).

D’aquesta forma, el FC Barcelona, classificat des de fa jornades, podrà defensar a Lleida la seua condició de campió i dominador del torneig, ja que és l’equip que més vegades l’ha guanyat, amb 13 títols. L’Ademar Lleó, finalista de l’última edició, ha estat campió en dos ocasions, l’última el 2008; el Granollers la va guanyar l’any 1994, i el Bidasoa, el 1993.

Els preparatius per a la Final Four de la Copa Asobal van començar ahir al Barris Nord amb la col·locació de les xarxes protectores. El pavelló lleidatà acollirà les semifinals dissabte a les 16.00 i 18.00, mentre que la final es disputarà diumenge a les 19.00 hores. Paral·lelament, la Federació Catalana d’Handbol, amb la col·laboració de la Paeria, ha organitzat un clínic d’alt nivell que comptarà amb la ponència de Jordi Ribera, seleccionador estatal i director tècnic de l’RFEBM; de la parella d’àrbitres internacionals Óscar Raluy i Ángel Sabroso, i del preparador físic de la selecció espanyola absoluta masculina, Jesús Rivilla. El clínic, que se celebrarà també dissabte i diumenge, tindrà lloc a la regidoria de Cultura.