HANDBOL COPA ASOBAL

Barça i Granollers s'esquiven fins a una hipotètica final

El campió s’enfrontarà a Lleida a l’Ademar Lleó i els del Vallès, al Bidasoa

Gurutz Aguinagalde, José Manuel Vela, Montse Parra, Eugeni Serrano i Francisco Puertas, amb el trofeu.ÒSCAR MIRÓN

Barça Lassa i Fraikin Granollers, els dos equips catalans classificats per disputar aquest cap de setmana al Barris Nord la Copa ASOBAL d’handbol, no es veuran les cares fins a una hipotètica final, segons va oferir el sorteig celebrat ahir a la sala de la Canonja de la Seu Vella. Als blaugranes, que han estat campions en tretze ocasions, les set últimes de forma consecutiva, els va tocar en sort l’Ademar Lleó, en la que serà la reedició de la final de l’any passat. L’altra semifinal, que serà la que obrirà el torneig demà a les 16.00 hores, enfrontarà el Bidasoa Irun, un històric que torna 22 anys després a aquesta competició que va guanyar la temporada 92-93, i el Granollers, campió la 93-94 i que ha disputat tres de les últimes cinc finals.

En el sorteig, que va tenir la regidora Montse Parra com a amfitriona, van estar representats els quatre semifinalistes: l’exjugador Eugeni Serrano, membre de la comissió esportiva del Barça; el directiu del Granollers José Manuel Vela; l’exporter i ara president del Bidasoa, Gurutz Aguinagalde; i Juan Francisco Puertas, vocal de la junta de l’Ademar. Tots ells van coincidir a elogiar la seu elegida per l’ASOBAL per disputar la Copa i van animar l’afició lleidatana a acudir al pavelló perquè, van apuntar, “és una oportunitat única per veure els millors equips de l’handbol espanyol”, i tot plegat per 15 euros els dos dies o 10 per cada jornada.

Eugeni Serrano, un dels referents del Barça dels vuitanta i principis dels noranta, va assumir que el Barça “és sempre el favorit” i que “no guanyar moltes vegades és un fracàs”, mentre que va reconèixer que “és difícil mantenir la motivació quan sempre ganes”. Vela, del Granollers, no descarta, en cas d’arribar a la final amb el Barça, donar la sorpresa perquè “en aquests tornejos llampec pot passar de tot”.