EL MILLOREL PITJOR

El Tàrrega i l'EFAC tanquen l'any repartint-se els punts en un derbi protagonitzat per la boira

El Tàrrega i l’EFAC tanquen l’any repartint-se els punts en un derbi protagonitzat per la boira || Els visitants es van avançar a través de Chiné, però els locals van equilibrar la balança de nou amb una espectacular xilena de Leo a la recta final

Un jugador del Tàrrega i un altre de l’EFAC disputen una pilota, ahir al Municipal Joan Capdevila.SEGRE TÀRREGA

L’entrenador del Tàrrega, Edu Berrocal, va assegurar que l’equip “ha merescut l’empat” al segon temps, que va començar, segons ell, “amb molt ímpetu i portant el ritme i el pes del joc”. A això va afegir que “amb l’expulsió de Chiné no en teníem una altra que, com a mínim, marcar un gol”.

Sobre la primera part, va dir que va ser “molt igualada” i que el Tàrrega va ser “molt seriós”, sabent contrarestar, al seu parer, el joc de l’EFAC. “Hem sabut atacar bé i hem tingut ocasions”, va afegir, i va acabar dient que “és una llàstima que acabi amb un gol seu en una falta que diuen que és inexistent, perquè a més la pilota dóna a la barrera”. “Una acció desafortunada”, va resumir Berrocal.

Sobre la boira, el tècnic urgellenc va confessar que mai n’havia vist tanta en un partit: “Ni tan sols als entrenaments”, va dir, i va assegurar que “la part del camp que ens quedava més lluny no la vèiem i no sabíem què passava”. No obstant, va descartar que els hagués perjudicat en res, encara que sí que va afirmar que el partit “se’ls va descontrolar”.

El Tàrrega i l’EFAC Almacelles van empatar ahir en un matx en què els visitants es van avançar al temps afegit de la primera part. El gol el va aconseguir Joel Chiné a l’executar una falta lateral que va ser molt protestada pel Tàrrega i que, quan va picar a la barrera, va desconcertar Oliveros, que poc va poder fer, i es va convertir en el 0-1.

Leo, a la recta final del partit, va anivellar la balança i va contribuir a un just repartiment de punts al derbi lleidatà de la jornada i en un comiat d’any protagonitzat per la boira. Abans del gol local, tanmateix, havien passat més coses, tot i que sense prou protagonisme com per ser destacades.

En tot cas, la boira començava a fer acte de presència al Municipal Joan Capdevila, a part de tres bones ocasions de gol dels locals Vargas, Salinas, Jofre i Maikel, que va tenir la millor quan va veure Chiné fora de la porteria i des del centre del camp va enviar una vaselina que va sortir fora per poc. Tothom pensava que la segona part no es jugaria perquè la boira era persistent i cada vegada dificultava més la visibilitat del terreny de joc, però després d’una breu inspecció, els capitans i delegats dels dos equips i els àrbitres van decidir continuar el partit, malgrat les pèssimes condicions visuals. Malgrat això, els aficionats es van mantenir fidels i van aguantar fins al final del temps reglamentari.

Un temps que va servir perquè el Tàrrega agafés les regnes del duel fins al final, si bé l’EFAC va estar a punt d’augmentar l’avantatge al marcador quan va enviar la pilota al pal. Aquest va ser l’únic sobresalt en el segon temps per a un Tàrrega que a poc a poc es va atansar amb més va perillar a l’àrea de Chiné.

Així va arribar el gol de l’empat, al minut 80. Solé va posar la pilota al punt de penal després d’un servei de banda i el central Leo, incorporat a l’atac, va aconseguir el gol amb una espectacular xilena.

A partir d’aleshores, i amb un jugador menys per les dos targetes grogues a Joel Chiné al minut 72, l’EFAC es va replegar i el Tàrrega va estar a punt de capgirar el partit, ja que al minut 82 la va tenir Vargas, que va rematar a fora per poc. Posteriorment, al minut 83 la va tenir Maikel i, al 86, Salinas va gaudir de la més clara, encara que va ser desaprofitada per Jordi Chiné. L’empat deixa l’EFAC a la sisena posició, amb 26 punts, i el Tàrrega a la novena amb vint.

Radosav Radulovic, entrenador de l’EFAC Almacelles, va coincidir amb el seu homòleg del Tàrrega a l’afirmar que el resultat del duel havia estat “just”. En aquest sentit, Radulovic va assegurar que estava “content amb el punt”, encara que va manifestar la seua sensació agredolça al considerar que l’EFAC va merèixer guanyar: “Avui ens havíem d’emportar els tres, perquè des del primer moment hem controlat el partit.”

L’entrenador dels roig-i-negres, ahir de groc, va valorar positivament el fet de marcar el gol quan va acabar la primera part, i sobre la segona, va explicar que va tenir més “dificultats i condicionants”, en al·lusió a la boira. “Crec que ha influït en l’encontre, perquè hi havia moments en què no es veia res i ha provocat falta de concentració”, va dir sobre aquesta qüestió Radulovic. A més, el tècnic va afegir que “el Tàrrega també ha fet un pas endavant i ha fet canvis”, i va destacar, en aquest sentit, que l’equip urgellenc “ha buscat l’empat i l’ha aconseguit. Ha sabut jugar amb el seu segell”, va concloure l’entrenador de l’EFAC.