El Força Lleida estrena el 2019 amb una derrota agònica contra el Valladolid

El Força Lleida estrena el 2019 amb una derrota agònica contra el Valladolid, la setena de la temporada i tercera consecutiva || L’equip, malgrat les baixes, va resistir fins al final

Un jugador del Valladolid consola Sergi Quintela al final del partit.

Un jugador del Valladolid consola Sergi Quintela al final del partit.JAVI ENJUANES

El Força Lleida no va poder començar amb bon peu el 2019 i va acabar sucumbint davant del Carramimbre Valladolid en un final agònic (68-72). Els de Jorge Serna es van sobreposar a les baixes i els problemes físics i van estar a l’altura durant gairebé tot el duel. Van arribar a dominar per sis punts a l’arrancada del tercer quart i es van refer després d’encaixar un parcial de 0-10 al final del mateix quart, però una antiesportiva molt rigorosa sobre Djuran, amb el marcador 68-70, va eliminar totes les opcions de guanyar d’un equip que encadena la tercera derrota.

Jorge Serna tot just va tenir dubtes a l’hora de confeccionar el cinc inicial tenint en compte les baixes i els problemes físics que arrossegaven alguns dels jugadors. Sense Fernando Sierra, lesionat de llarga durada, i Obi Kyei, baixa d’última hora, i amb Fall coix per la fasciïtis plantar, el tècnic va apostar per Quintela i Feliu a les ales, Mbaye i Stutz en posicions interiors i, per primera vegada aquesta temporada, Chapela a la direcció, de manera que quedava a la recambra el nouvingut Josh Steel, ja en possessió del trànsfer internacional.

L’equip, en el qual va debutar Steel, va haver d’afrontar el partit sense l’australià i amb Fall coix

Els primers minuts van ser de tempteig, amb bones defenses d’anticipació a les dos cistelles i amb alternança al capdavant del marcador. Mentre Chapela i Stutz portaven el pes ofensiu local (9 dels 10 punts portaven la seua firma), al bàndol rival eren De la Fuente i Hayes els que imposaven la seua llei sota el tauler a l’equador del primer quart (10-10). Serna, conscient de les seues limitacions físiques per les lesions, va començar a moure la banqueta. Va fer un triple canvi, en què va donar entrada a Fall, Djuran i al jove Lafuente, que va exercir de director amb Quintela i no va desentonar gens ni mica, més aviat al contrari. També va tenir els seus primers minuts Josh Steel, encara en fase d’adaptació, però va ser el del planter el protagonista a l’assolir un triple que tancava el període (17-19), després que el Valladolid hagués aconseguit una renda de cinc punts, la màxima que s’havia aconseguit fins aleshores (14-19).

A l’arrancada del segon assalt, els de Paco García van recuperar els cinc gols de renda gràcies a dos triples gairebé consecutius de Novas (23-28), que Fall, amb quatre tirs lliures; Djuran, amb un triple, i Mbaye amb una cistella marca de la casa, van aconseguir avortar (28-28). El Valladolid estava còmode i els exteriors, amb la mà calenta. Dos accions de Torres, una de les quals amb tir addicional, van tornar a distanciar el Valladolid (28-33), però el Força Lleida va tornar a la càrrega, aquesta vegada amb un Djuran estel·lar. Set punts consecutius del serbi, que en va firmar dotze aquest quart, van atansar el marcador i van obligar García a aturar el partit (35-36). Les directrius de l’extècnic del Lleida Bàsquet no van fer efecte de tornada a la pista, ja que Stutz i Djuran, tots dos des de la personal, van posar davant els lleidatans després de molts minuts (38-36). De la Fuente, sota el cèrcol, va tornar a guanyar la partida al seu homònim, però allà hi havia Quintela per situar la màxima renda per als seus al descans amb un triple gairebé sobre la botzina (41-38).

A la tornada dels vestidors, el Força Lleida va seguir endollat i Mbaye, amb un tir lliure, producte d’una antiesportiva assenyalada a Hayes, i una cistella en transició, van elevar la renda fins als sis punts (44-38), que haurien estat nou si el triple de Djuran no hagués sortit del cèrcol en la jugada posterior. Gantt va mantenir viu l’equip amb cinc punts seguits, mentre que Stutz cometia la tercera falta tot just anotar el 47-44. Els problemes se li acumulaven a Serna, i més quan el Valladolid va encadenar un parcial de 0-10, amb tres triples consecutius d’Alvarado, Gantt i Novas que feien presagiar el pitjor (51-55). Però allà hi havia Feliu amb el seu triple salvador per trencar la sequera i entrar a l’últim assalt amb les espases ben amunt.

El Força Lleida havia salvat un dels seus habituals defalliments de cada partit, però sense aconseguir capgirar el marcador, que en tot moment va estar sota el control val·lisoletà. Els triples de Djuran i Feliu, que ahir va haver de multiplicar-se dins i fora per la baixa de Kyei, mantenien viu l’equip (62-64, m.37), que en aquell moment ja havia perdut Stutz al cometre el jugador nord-americà dos faltes seguides. Tot i així, el Lleida va aguantar i un triple de Chapela amb suspens va posar el 68-70 a 22 segons per al final. Temps de Paco García i a la jugada posterior, antiesportiva del tot rigorosa a Djuran, que va liquidar pràcticament el partit, si bé les fallades des de la personal d’Alvarado i Alejandro Reyes encara van posar-hi una mica d’emoció. Al final, Chapela va errar l’últim tir i es va confirmar la setena derrota de la temporada, tercera que el Força Lleida encaixa de forma consecutiva.