Desfeta del Cadí

L’equip urgellenc deixa escapar una renda màxima de 19 punts al tercer quart i acaba perdent amb l’Ensino per 78-69 després d’un parcial final de 13-0 || El conjunt entrenat per Bernat Canut veu tallada la ratxa d’imbatibilitat de set jornades

Ariadna Pujol intenta impedir l’entrada a cistella de la jugadora local Ángela Salvadores.EL PROGRESO DE LUGO

El Cadí la Seu va treballar molt i va fer un partit molt complet fins a mitjans del tercer quart, on va arribar a dominar per 19 punts (37-56), però es va descompondre a la recta final del matx i va cedir la victòria a l’Ensino de Lugo per 78-69, de manera que posava fi a la ratxa d’imbatibilitat de set victòries consecutives de les urgellenques, que no perdien des del 10 de novembre, quan van caure davant de l’IDK Gipuzkoa. No era una pista fàcil, com recordava en la vigília el tècnic urgellenc Bernat Canut, però el Cadí va anar al davant durant bona part del xoc i tot feia suposar que sumaria el vuitè triomf consecutiu.

El partit va començar molt igualat al primer quart, amb l’Ensino al davant (16-15), però el Cadí va aconseguir imposar el seu ritme alt de joc i va arribar al descans amb avantatge (31-38).

És més, al tercer quart les urgellenques van obrir una bretxa que semblava insalvable per a les locals, ja que dos tirs lliures d’Ariadna Pujol col·locaven a l’electrònic el màxim avantatge per a les lleidatanes (37-56) a falta de 4’27” per acabar el període. Però les de Bernat Canut es van veure sorpreses a l’últim quart per un Ensino que retallavan diferències ràpidament. El Cadí es va quedar encallat amb el 65-69 en el marcador, encara que les de Lugo ja s’havien posat només un punt per sota una mica abans (61-62). A partir d’aleshores, la desfeta urgellenca. L’Ensino Lugo va aconseguir un parcial de 13-0 (un demolidor 41-13 si es pren com a referència el 37-56) i va transformar el citat 65-69 en el 78-69 final. Després de l’encontre, Bernat Canut va assenyalar que “aquesta derrota ha de servir-nos d’ensenyament i per tenir els peus a terra. Havíem fet 25 minuts molt bons i en 5 ens han capgirat el marcador. Ens ha de servir com a toc d’atenció i ser a partir d’ara més intel·ligents en els minuts finals”.