Morata tomba la Reial

Dos gols de cap en tres minuts decanten la balança a favor de l’Atlètic a la primera meitat || Koke, expulsat, i el seu equip segueix a 7 del líder Barça

Álvaro Morata celebra el segon gol que va marcar la Reial Societat.

Álvaro Morata celebra el segon gol que va marcar la Reial Societat.EFE

Dos gols de cap d’Álvaro Morata a la primera meitat van donar la victòria a Anoeta a l’Atlètic, que no va veure perillar el triomf ni tan sols quan es va quedar amb deu per l’expulsió de Koke. Els blanc-i-vermells segueixen a set punts del líder Barça, mentre que són cinc els que té de marge sobre el Reial Madrid, tercer.

La Reial va patir sense el seu golejador Willian José, que es va retirar lesionat. L’Atlètic es va fer a partir d’aquell moment l’amo i senyor del partit i va trobar recompensa poc després de la marxa de Willian, en un córner en el qual Morata es va moure bé a dins de l’àrea per escapar-se de Navas i rematar a gol de cap una prolongació, també de cap de Diego Godín (0-1). L’exjugador del Chelsea va tornar a tenir, tres minuts després, tot a favor seu en una altra jugada a pilota aturada, en aquest cas una falta, en què es va avançar a l’adormida defensa blanc-i-blava per resoldre una altra vegada de cap i superar Rulli (0-2). L’expulsió de Koke al minut 61 va obrir un nou matx, els guipuscoans tenien encara temps per intentar remuntar el resultat. Anoeta es va animar i també el futbol txuri urdin, encara que sense cap rèdit, atesa la solvència defensiva madrilenya. Mikel Merino va tenir la millor ocasió en ple setge realista a la porteria d’Oblak, que va viure un final de partit intens però sense cap perill real perquè el duel se li pogués escapar al seu conjunt.