EL MILLOREL PITJOR

Victòria del Lleida Llista, que ja mira a Europa

El Lleida Llista derrota el cuer Alcoi en un partit en el qual va exhibir més diferències a la pista que en el marcador || L’equip lleidatà rebrà el Nantes dissabte que ve per segellar el pas a la Final Four

Els jugadors del Llista celebren un dels seus gols.

Els jugadors del Llista celebren un dels seus gols.CARLES MIRANDA

El tècnic del Lleida Llista, Albert Folguera, ja havia advertit dels seus recels davant de la visita del cuer i, malgrat el 6-2 final, va lamentar les nombroses ocasions fallades pels jugadors lleidatans i que el partit no es pogués tancar fins als últims minuts. “El més important era guanyar i sumar els punts i això ho hem aconseguit”, va explicar. “Hi ha hagut un moment en la segona part en què hem desaparegut, hem abaixat la intensitat, els hem deixat sortir a la contra amb facilitat i hem patit. No hi ha rival fàcil, però també és veritat que si acabem amb quinze gols no hauria passat res”, va afegir. “Però la realitat és la que és, 6-2, i no hem pogut trencar el partit fins al final”, va destacar el tècnic.

L’entrenador va afegir que “és una llàstima, perquè podíem haver agafat un important marge de gols per a l’average general. Ja vaig dir que després de la Copa era un partit complicat, però l’important és que l’hem resolt bé”, va insistir.

D’altra banda, va admetre que la marxa a final de temporada dels germans Di Benedetto havia descentrat l’equip. “Ha sigut el tema al vestidor durant la setmana. I quan es parla més de coses externes a les del partit i vénen equips que et plantegen dificultats, necessites més concentració.”

Sobre les dificultats per marcar gols, va dir que “és una llàstima, creem ocasions però ens continua costant marcar. Ens equivoquem per precipitació”.

El Lleida Llista va sumar una nova victòria en un partit en el qual va mostrar més diferències amb el cuer Alcoi sobre la pista que en el marcador (6-2). La ja preocupant falta d’efectivitat que mostra l’equip lleidatà el va obligar a patir en excés davant d’un equip que lluita per la permanència i li va impedir tancar molt abans el partit. Després d’haver arribat a semifinals a la Copa del Rei el cap de setmana anterior, la d’ahir era una fugaç tornada a l’OK Lliga, abans d’afrontar dissabte vinent al partit de tornada dels quarts de final de la Europe Cup. Rebrà el Nantes a l’Onze de Setembre, amb l’objectiu de ratificar el pas a la Final Four –seria la seua segona consecutiva– i defensar el títol continental que va guanyar l’any passat davant de l’afició lleidatana. En l’anada va guanyar 3-5 el Llista, però no s’ha de confiar, atesa l’experiència de l’eliminatòria anterior, quan després d’un 1-6 a Girona en l’anada va patir a casa per segellar la classificació. Ahir, el Llista va sortir a la pista decidit a encarrilar com més aviat millor el partit, davant d’un Alcoi que compta amb dos lleidatans, Roc Llisa i Deri Mataix, molt aplaudits pel públic de l’Onze de Setembre. Precisament, la primera ocasió clara la va tenir Llisa, passat el minut 5, però la seua rematada la va aturar Lluís Tomàs. El ritme era alt, amb arribades constants davant de les dos porteries, però el primer gol va arribar amb un llançament llunyà. Roberto di Benedetto va sorprendre Marc Grau amb un dur llançament des de la meitat de la pista, per posar l’1-0 en el marcador en el minut 8. L’assetjament dels locals era total, però el gol es continua resistint en excés als jugadors d’Albert Folguera. El partit semblava encarrilar-se quan Bruno di Benedetto va marcar el 2-0 en el 16, però a penes un minut més tard Renato Cordeiro anotava el 2-1 i portava certa inquietud a les files locals. Una targeta blava al mateix Cordeiro, a falta de 5.52 per al descans, va propiciar un llançament directe de Maxi Oruste, però el va fallar, en una altra de les assignatures pendents dels llistats. El Llista va tenir ahir tres llançaments, entre faltes directes i penals, i els va fallar els tres. Bruno di Benedetto va marcar el 3-1 en el minut 21, resultat amb què es va arribar al descans.

La segona part va començar amb un ritme frenètic. Cordeiro va fallar una falta directa als dos minuts i en la jugada següent César Candanedo va marcar el 4-1 (27’). Però tampoc així va poder tancar el partit el Llista. En el minut següent Carlos Pérez firmava el 4-2, que mantenia vius els alacantins. El Lleida Llista encara va haver de passar per un moment crític. En el minut 35 els àrbitres van assenyalar penal per una falta a Guimaraes i Lluís Tomàs va aturar el llançament a Domínguez, impedint que s’estrenyés encara més el marcador. I dos minuts més tard Roberto di Benedetto, en una gran jugada personal, marcava el 5-2. Faltaven encara 12 minuts, però l’Alcoi es va donar per vençut. El poc encert en les accions d’estratègia va impedir que el marcador final fos més ampli a favor dels lleidatans. Roberto di Benedetto va errar el llançament corresponent després de la desena falta dels alacantins, abans que Maxi Oruste anotés el 6-2 en el minut 43. El davanter argentí del Llista, exjugador de l’Alcoi, no va celebrar el gol.

A cinc minuts del final, Andreu Tomàs hauria pogut ampliar la diferència amb un llançament de penal, assenyalat per una clara falta a Oruste. Però el de Tremp va estavellar la bola al travesser i el marcador ja no es va moure. Amb el matx tancat, Albert Folguera va donar minuts al debutant Pol Besolí. Ara tocarà certificar el pas a la Final Four, mentre als despatxos també tenen feina. Després del partit, Folguera va advertir que en les properes setmanes el mercat s’agitarà, cal buscar recanvis per als Di Benedetto i convé no adormir-se.