El Barça jugarà la final

Les blaugranes aconsegueixen una històrica classificació i es jugaran el títol amb el Lió || Rècord d’assistència per veure el Femení amb 12.764 espectadors

Les jugadores blaugranes celebren el gol de Mariona ahir durant el partit.

Les jugadores blaugranes celebren el gol de Mariona ahir durant el partit.EFE

El Barça femení va fer història ahir i es va convertir en el primer equip espanyol a assolir una final de la Champions al desfer-se també en el partit de tornada del Bayern de Munic (1-0). Les blaugranes, dirigides pel tècnic lleidatà Lluís Cortés, es jugaran el títol amb l’Olympique de Lió, que defensarà corona per tercer any consecutiu al superar el Chelsea en la seua semifinal, el proper 18 de maig (18.00) a Budapest.

El partit es va jugar davant d’un Miniestadi de rècord. Malgrat que no es va acabar d’omplir, els 12.764 espectadors que es van congregar suposen la màxima assistència en un encontre del Barça femení, malgrat les males previsions meteorològiques d’ahir a Barcelona.

El 0-1 de l’anada en terres bavareses, gràcies al solitari gol de Kheira Hamraoui, va permetre a les de Lluís Cortés gestionar amb calma la primera meitat al Miniestadi. El conjunt culer va assumir el control de la pilota i només es va veure sorprès per un xut de Melanie Leupolz a la mitja hora, que va ser repel·lit pel travesser.

Ja fregant el descans, en el temps afegit de la primera meitat, la defensa Gina Lewandowski va fer caure una activa Lieke Martens dins de l’àrea. La col·legiada va decretar el penal corresponent i Mariona Caldentey el va executar a la perfecció i va avançar les blaugranes, la qual cosa va desbordar l’alegria a la grada.

Les alemanyes van reaccionar després de la pausa i en el minut 72 Sandra Paños va haver d’intervenir per desviar un cop de cap de Dominika Skorvankova. En els últims minuts, Andressa Alves, en dos ocasions, va poder incrementar el compte, però va topar amb una excelsa Laura Benkarth.