ELS DETALLS

El Guissona guanya en quadre

Les baixes per lesió i per sanció no van impedir la victòria dels de Genís Camats en un bon partit || Els de la Segarra han derrotat aquest any set dels nou primers classificats

Diversos jugadors dels dos equips miren de tocar una pilota aèria prop de la porteria del Guissona en una acció del partit.XAVIER SANTESMASSES

El Guissona va aconseguir una important victòria (2-1) davant del Juneda, un rival molt ben col·locat a la classificació. El triomf sap millor si es té en compte que Genís Camats, l’entrenador del Guissona, va tenir veritables problemes a l’hora de configurar una alineació per disputar el partit. Les set baixes que afrontava, cinc per lesió i dos per sanció federativa, van ser cobertes amb jugadors que debutaven a l’equip i algun juvenil. Malgrat tot, el Guissona va saltar al camp decidit a no posar fàcils les coses al Juneda.

Els visitants van dominar des de l’inici i es van apropiar el control de la pilota. L’equip local, ben col·locat al camp i amb un plantejament defensiu, va disposar un dibuix al centre del camp que li va donar superioritat i va impedir la construcció del joc al Juneda. En el minut 14 un bon xut de Donaire, que va servir davant del porter del Juneda, es va convertir en l’1-0 per als locals. Els de les Garrigues van mirar de reaccionar i en el minut 20 van enviar una pilota al pal de la porteria de Maimó. En el minut 38, Bosch va fer el gol de l’empat per al Juneda al transformar un penal (1-1). Ja a la recta final de la primera part, el Guissona va apretar buscant el segon gol, que bé hauria pogut arribar en el minut 40, en una bona jugada de combinació, però que es va materialitzar en el 44 quan una superba passada filtrada de Gené va arribar a Marín que va resoldre un mà a mà contra Morales amb el 2-1. Amb aquest resultat va finalitzar el primer temps.

A la segona meitat, el Juneda va millorar i va demostrar el perquè de la seua bona ubicació a la taula. Van dominar a plaer el joc i van crear ocasions, però unes vegades els pals i altres Maimó, molt encertat tota la tarda, van evitar el segon gol visitant. El Guissona, per la seua part, va tenir una ocasió molt clara que va acabar en res. A la part final del partit, el Guissona, conscient de la importància de la victòria, va consolidar la línia defensiva i va augmentar les precaucions davant l’atac visitant, que ja no va tornar a crear cap jugada de perill. A falta de quinze minuts, el tècnic local va donar entrada al juvenil Ihor Sobkiv, que va debutar amb bon nivell. En el minut 84, un córner llançat per Donaire es va convertir en un gol olímpic que va tancar de la millor manera la victòria dels locals (3-1). La setmana que ve, el Guissona tancarà l’any viatjant a les Borges per enfrontar-se al líder.