HANDBOL MUNDIAL DEL JAPÓ

Plata cruel per a Espanya

Una qüestionada decisió arbitral priva la selecció del seu primer títol mundial femení || Abbingh, des dels set metres, fa campiona Holanda

Les jugadores de la selecció espanyola femenina d’handbol, al rebre la medalla de plata.EFE

Un cruel desenllaç va privar ahir la selecció espanyola femenina d’handbol d’aconseguir el seu primer or Mundial en un torneig que es va acabar adjudicant Holanda (29-30). Les col·legiades van interpretar que Ainhoa Hernández va obstaculitzar dins de l’àrea el servei de la portera neerlandesa a falta de sis segons, la qual cosa va concedir un penal a Holanda, que Abbingh no va desaprofitar. Tot i així, les de Carlos Viver confirmen la seua millor actuació en un Mundial i uneixen la medalla a les dos plates en Europeus –2008 i 2014– i als bronzes del Brasil i dels Jocs Olímpics de Londres del 2012.

Va ser el combinat de Carlos Viver el que primer va imposar la seua llei (6-2). Tanmateix, la primera parada de Tess Wester va iniciar la reacció de les holandeses, que van capgirar el marcador (13-16 al descans).

Després de la pausa el quadre neerlandès va incrementar la seua renda, que va arribar a ser de cinc gols. Però Espanya, de la mà d’una magnífica Marta López, va aconseguir empatar de nou el partit a 1:40 per al final. Una recuperació en defensa va propiciar que Espanya tingués a la mà l’or en un últim atac però Shandy es va precipitar quedant-se la portera Wester amb l’esfèric. Ainhoa Hernández va bloquejar llavors el servei i les col·legiades li van mostrar la roja a l’interpretar, davant del desconcert de les jugadores espanyoles, que era dins de l’àrea. Així, Abbingh es va situar a la línia de set metres per fer campiona Holanda.

D’altra banda, Espanya s’enfrontarà a Suècia, el Senegal i l’Argentina en el torneig preolímpic per als Jocs de Tòquio 2020 que es disputarà del 20 al 22 de març.