Canut: “Estem molt orgullosos de l’esforç que ha fet l’equip”

El Cadí la Seu planta cara al líder Girona, al qual va tenir contra les cordes durant tot el derbi, però cau al Palau i encaixa la sisena derrota del curs || Wiese, una de les destacades al costat de Moore, va tenir l’últim tir per forçar la pròrroga, però no va encertar

Ariadna Pujol protegeix la pilota davant de la pressió de Britnney Sykes.

Ariadna Pujol protegeix la pilota davant de la pressió de Britnney Sykes.AGUSTÍ PEÑA

Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, es va mostrar satisfet amb la imatge que va donar l’equip davant d’un dels favorits de la Lliga Femenina, que va haver de donar el màxim per poder imposar-se al Palau. “Venint d’on veníem, la veritat és que un se sent orgullós de l’esforç que ha fet l’equip, tot i les baixes, amb una rotació realment curta. Estem molt satisfets amb l’esforç de les jugadores. Evidentment estem tristos per la derrota, perquè hem perdut una ocasió de guanyar el Girona, un rival a qui sempre ve de gust vèncer per la rivalitat. Aprendrem dels errors i ho intentarem una altra vegada d’aquí a uns mesos”, va manifestar Canut. A més, l’entrenador lleidatà va dir que el partit d’ahir és important per afrontar amb la moral alta l’inici de la segona volta. “És important sumar aquest tipus d’experiències, contra rivals tan grans com el Girona. Si has de perdre sempre prefereixes que sigui contra aquest tipus de rivals. S’ha d’aprendre a patir, amb quaranta minuts de concentració, amb molta pressió. Vist d’aquesta manera, ha estat una bona posada en escena per a altres ocasions en les quals sí que necessitarem la victòria”, va afegir Canut.

El Cadí la Seu tornarà a jugar al Palau el pròxim partit de la Lliga Femenina, previst per al dissabte 28 (20.00 hores) contra l’Ensino de Lugo, vuitè classificat.

El Cadí va vorejar ahir la sorpresa al partit amb el líder de la Lliga Femenina, un Girona al qual va tenir contra les cordes durant tot el duel i que va resoldre als últims compassos gràcies a la inspiració de les jugadores més determinants. La nord-americana Sydney Wiese, una de les més destacades per part del Cadí, va tenir el tir per forçar la pròrroga, però no va entrar i les de l’Alt Urgell van cedir per 54-56. Les gironines van començar més encertades, en un acte inaugural poc lluït com la resta del partit, i es van situar amb una renda de 6 punts (4-10) per una cistella de Vasic. Tanmateix, el Cadí va saber reaccionar a temps, amb l’únic encert de Peña i el primer i també solitari triple de Wiese, que va permetre a les lleidatanes establir el 9-12. Pascua va ajustar una mica més l’electrònic i Vasic va clausurar el primer acte amb l’11-13. Poc encert i molta lluita, preludi del que seria la resta del derbi. El Cadí va entrar al segon quart una altra vegada a remolc, amb una inspirada Sykes, però Nogic va aparèixer com sempre per donar ales a les companyes i Moore va estrenar el seu compte per segellar un parcial de 6-0 i posar les lleidatanes davant per primera vegada (17-16). De nou, el partit va entrar en una fase d’errors i molta lluita física, que va derivar en el primer temps de Canut a falta de 5:12 per al descans (19-20). Quatre punts de Moore i Bahí per al temps del Girona (3:40). La nord-americana va ser clau perquè el Cadí aconseguís arribar al descans amb un avantatge de 4 (26-22). La tensió i la permissivitat dels àrbitres amb les jugadores del Girona van protagonitzar tota la segona meitat, en què va seguir la igualtat, tot i que el Cadí va arribar a situar-se de nou amb un marge de 6 punts (30-24). Les visitants, sempre gràcies a la qualitat individual, van aconseguir capgirar el marcador abans d’arribar al final del parcial, però les lleidatanes van mantenir el to (40-39). El Girona va entrar al tram final per sota en el lluminós (47-45) i el tècnic va sol·licitar temps a falta de 4:13. Triple de Mendi i resposta immediata amb un tir exterior de Bahí (50-48). Quatre punts seguits d’Elonu i Coulibaly, que hauria d’estar eliminada, van fer que el Cadí entrés en els moments clau per sota (50-52). Cada cistella valia el seu pes en or i Wiese va mantenir el Cadí amb opcions. A l’últim atac, la pilota va arribar a la nord-americana, que va tenir l’ocasió d’empatar, però el seu tir forçat no va entrar (54-56).

Presentació de la base en el 50 aniversari del clubEl Sedis Bàsquet va aprofitar l’últim partit de la primera volta a la Lliga Femenina i la proximitat de les festes nadalenques per presentar els equips que formen la base del club. A més, l’entitat de la Seu ha complert aquest any el 50 aniversari de la seua fundació. Les jugadores del primer equip, que acabaven de jugar el derbi contra el Girona, van acompanyar els jugadors i tècnics de la base en la tradicional fotografia de família al Palau d’Esports.