El VAR castiga primer el Mallorca i anima el Sevilla

Anul·la un gol dels locals a la primera meitat i decideix amb un penal

Éver Banega i Sergio Reguilón celebren el segon gol del Sevilla a Palma.

Éver Banega i Sergio Reguilón celebren el segon gol del Sevilla a Palma.EFE / CATI CLADERA

El Sevilla va acomiadar ahir l’any al tercer lloc al derrotar el Mallorca (0-2) amb gols de Diego Carlos i Banega, en un duel marcat per les decisions del VAR, que va anul·lar un gol local, obra de Budimir, i va deixar en mans de Gil Manzano la decisió d’assenyalar el penal que va donar origen al segon gol.

El primer va arribar amb un cop de cap de Diego Carlos després d’una sortida en fals de Reina, encara que els illencs van demanar falta del brasiler. Quan tot semblava indicar que l’equip de Lopetegui se n’aniria al descans amb avantatge, va arribar la jugada que va encendre les grades de Son Moix després que Gil Manzano, al revisar l’acció amb el VAR, anul·lés el gol de Budimir. A la represa, Moreno va decidir substituir un migcampista, Salva Sevilla, per un davanter, Cucho Hernández, i Lopetegui va replicar i va donar entrada a Kounté per De Jong. El VAR va tornar a intervenir en contra dels interessos dels mallorquinistes al minut 62. Baba va trepitjar Jordà abans del refús i el col·legiat va indicar penal al consultar el VAR, de nou, enmig de les sonores reclamacions del públic i jugadors locals. El Mallorca va avançar les línies contra un Sevilla que es va dedicar a defensar l’avantatge. Els dos gols dels sevillans van ser una llosa molt pesant per als illencs, que ho van intentar fins al final, sense èxit, ja que la defensa visitant es va mostrar segura i expeditiva cada cop que va ser requerida.