ELS DETALLS

Victòria blaugrana

El Tàrrega es va emportar el derbi amb el Mollerussa en un partit en el qual els de l’Urgell van ser millors || Després d’aquest duel, els del Pla d’Urgell es mantenen fora de la zona de descens i els locals obren distància amb la zona baixa

Més de 900 aficionats van ocupar les grades del Municipal Joan Capdevila de Tàrrega.XAVIER SANTESMASSES

La UE Tàrrega va aconseguir vèncer el Mollerussa en el derbi lleidatà de la jornada per un ajustat 1-0. El quadre blaugrana, en el còmput general, va ser millor que el Mollerussa, encara que, en algunes fases del partit els blanc-i-blaus també van tenir opcions de gol.

La victòria davant del CFJ Mollerussa, va resultar importantíssima, ja que el quadre d’Edu Berrocal se situa a la novena posició a dos punts de la cinquena plaça i a vuit del descens automàtic, i per la seua part el Mollerussa es manté fora del descens per tan sols un punt de diferència.

El matx, com sempre passa en els Tàrrega-Mollerussa, va portar al límit la proposta futbolística de cada equip per treure’n el màxim rendiment. En aquesta ocasió, la UE Tàrrega va ser millor a l’aconseguir una victòria més que merescuda. El Mollerussa també va tenir opcions, sobretot una al minut 51 quan Oliveros va desviar in extremis la pilota a córner o una altra de Putxi al 68 que va rematar de cap i la pilota va sortir desviada. Abans d’aquestes ocasions, en els 10 primers minuts, el quadre targarí ja havia tingut tres aproximacions a l’àrea rival acabant en córner. Al 25 l’ocasió va ser del capità blaugrana Alberto, que va acabar en mans del porter Aceituno.

Amb l’empat a zero es va arribar al descans, i a la represa les coses van seguir pel mateix camí, pressió altíssima dels blaugranes i ocasió de Maikel que va xutar lleugerament desviat. Al minut sis, nova ocasió clara del Mollerussa que Oliveros va desviar a córner. La intensitat dels dos equips era total, i encara hi va haver més ocasions abans del gol blaugrana, com una d’Omar al minut 65 que va desviar el porter mollerusenc a córner amb una molt bona intervenció. Al minut 67, el Tàrrega va tenir una doble ocasió que no va sortir bé perquè finalment la defensa visitant va allunyar el perill i un minut després va arribar la rèplica blanca quan Putxi va rematar a fora. Però al 75 va arribar la jugada de la tarda. Una d’aquestes que de vegades surt bé i d’altres no, però en aquesta sí. Solé va sacar amb potència des de la banda enviant la pilota dins de l’àrea. En segona jugada, Alberto va posar una centrada magnífica perquè Roger, un dels millors del partit, fes l’1-0. El duel va acabar amb aquest resultat i el Tàrrega va sumar els tres punts per encadenar tres victòries consecutives.

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L’EFAC visitava el camp del cuer, el Sant Ildefons, amb la intenció de poder tancar amb victòria un 2019 una mica irregular per als de Mariani. Però la meteorologia va impedir que pogués disputar-se l’encontre a les instal·lacions del club de Cornellà.

Les fortes ratxes de vent van tombar unes hores abans el mur i el marcador d’un camp municipal situat a uns tres-cents metres del terreny de joc on l’EFAC havia de disputar el partit, cosa que va obligar l’ajuntament de Cornellà a suspendre totes les activitats esportives a la població durant el matí.

Segons va assenyalar l’àrbitre a l’acta del partit, les condicions meteorològiques eren correctes per a la disputa de l’encontre, però al no existir autorització de l’ajuntament, es va haver de suspendre el matx.

A falta que la Federació Catalana de Futbol del vistiplau definitiu, els dos equips van arribar a un acord perquè el partit es disputi el pròxim dia 4 de gener a les 17.00 hores, una setmana abans que es reiniciï la Lliga un cop finalitzades les vacances nadalenques.