BÀSQUET ACB

El Bilbao assalta el Palau

Els d’Álex Mumbrú obtenen amb el triomf el bitllet a la Copa del Rei || Segona derrota dels de Pesic en una setmana després de caure amb l’Efes a l’Eurolliga

Adam Hanga, amb la pilota, davant la defensa de Rouselle.

Adam Hanga, amb la pilota, davant la defensa de Rouselle.PACO LARGO/ACB MEDIA

El Bilbao Basket va assaltar ahir el Palau Blaugrana (92-84) i va infligir al Barça la segona derrota en una setmana després de caure també amb l’Efes a l’Eurolliga. Va ser un partit vibrant que no es va decidir fins a la pròrroga, en la qual els d’Álex Mumbrú es van adjudicar una victòria que segella el seu bitllet per a la Copa del Rei. Van començar erràtics els dos equips. Només Mirotic (24 punts) i Bouteille (20), els màxims anotadors del partit, van brillar en un primer quart que es van emportar els locals amb els triples de Cory Higgins (17-14). En el segon quart, el matx es va animar des del 6,75. Abrines i Higgins anotaven per part blaugrana i Rafa Martínez responia pels de Bilbao. Tres tirs lliures de Pau Ribas situaven el 41-32 al descans. A la represa, Mirotic i Higgins van tornar a donar avantatge al Barça (50-36, min.23), però el Bilbao no va abaixar els braços. Els bascos, amb un parcial de 12-26, van igualar el partit abans de l’últim quart. Començava de nou el partit i va ser el Barça el que va tornar a prendre la iniciativa. Malgrat això, el Bilbao va tornar a respondre per igualar el duel al final. Mirotic va tenir el tir guanyador però va fallar i el partit se’n va anar a la pròrroga, en la qual el conjunt visitant va marcar el ritme i va prendre la iniciativa. Amb el marcador 91-94, Higgins es va jugar l’últim triple per empatar, però tampoc va estar encertat.

A més, ja es coneixen els classificats per a la Copa: Madrid, Barça, Saragossa, Tenerife, Andorra, València i Unicaja.